OLCZ Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 chciałbym sie dowiedziec najwiecej o tym orzełku,ile jest wart itp itd,z tego co wiem to jedynie to iz jest włoski i pochodzi z I-wszej WŚ. z gory dzieki!!
OLCZ Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 chciałbym sie dowiedziec najwiecej o tym orzełku,ile jest wart itp itd,z tego co wiem to jedynie to iz jest włoski i pochodzi z I-wszej WŚ. z gory dzieki!!
MK Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Jednak jest to chyba włoska odznaka na czapkę, prawie identyczna jaką mam na rysunku oznacza Legal service" czyli jak rozumiem jakiegoś wojskowego prawnika, nie mam niestety w materiałach takiej jak Ty. Ta moja" różni się od Twojej skrzyżowanymi armatami na których siedzi orzeł, może więc oznacza prawnika czy urzędnika w artylerii a Twoja w piechocie? Niestety we włoskich rzeczach nie siedzę, pozdrawiam
boberlium Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 na tym zdjęciu nic nie widać.... zrób jakieś , które będzie posiadać ostrość :)
abcd Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Widziałem identyczne emblematy pozyskane na terenie obozu jenieckiego gdzie po 09.1943r. Niemcy przetrzymywali Włochów ( więc były używane także podczas II wojny),pochodzą one prawdopodobnie z pagonów lub są to emblematy na kołnierz, na godło z czapki raczej za małe.Biorąc pod uwagę niewielkie ceny włoskich militariów,wartość (materialna)przedmiotu jast symboliczna .
Pytanie
OLCZ
chciałbym sie dowiedziec najwiecej o tym orzełku,ile jest wart itp itd,z tego co wiem to jedynie to iz jest włoski i pochodzi z I-wszej WŚ. z gory dzieki!!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.