Skocz do zawartości
  • 0

Część wodnosamolotu ( jakiego Help !)

Arado

Pytanie

Napisano

Wyszło w byłej bazie wodnosamolotów. Letov to czeska wytwórnia samolotów ale numer FL 20703-1 znaczy latał u niemca ! Beaviso i Woodhaven do dzieła.Co to za samolot?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jednym słowem skrzynia pełna skarbów ;-0
Jak by nie było na pewno warto powalczyć z tematem wodnosamolotów który jest stosunkowo mało znany.

Na zdjęciu Do 24

Napisano

To teraz powiedz mi gdzie to ja mam zamontować He,he,he ..... i to jeszcze w wodnosamolocie.
Arado wklej zdjęcie całości.
Z ciekawostek pokażę Wam zbiornik w samolocie Arado Ar 196.
Wewnątrz każdego pływaka , miedzy wręgami pływaka nr 10a 15 znajdował się samouszczelniający zbiornik paliwa o pojemności 300 l
P
ozdrawiam

Napisano

Wyszło w byłej bazie wodnosamolotów. Letov to czeska wytwórnia samolotów ale numer FL 20703-1 znaczy latał u niemca ! Beaviso i Woodhaven do dzieła.Co to za samolot?

Napisano

Oto część w całości. Wydobyte z dołu, który jak sądzę był miejscem zrzutu pozostałości warsztatów naprawczych z bazy. Obczyścili Rosjanie zaraz po wojnie .

Napisano

Reszta prawdopodobnie z tego samego samolotu (niezły crash!) Na części numer 192 namalowany czarną farbą.

Napisano

Dziękuję Woodhaven i innym za szybką pomoc w identyfikacji ! Miejsce i sprzęt jakim musieliśmy sobie pomóc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie