yoony Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 braun jak ty pitolisz jak niezdrowy z daleka z takimi specjalistami z jak ci z Głowna Miesiąc temu wysypywaliśmy piasek Piliczny z przekładni kierowniczej a Oba pojazdy nadają się do kapitalnego przeglądu.Jeśli pan Kobalczyk chce pozyskać famo czy sdkfz 7/2 to jeszcze niech ściągnie sdkfz 251(421) pamiętajmy ze MWP i tak powinno mieć jeszcze jednego 251 wydobywać proszę bardzo.Jedno pytanie kto się zajmie opieka nad tymi pojazdami ? bjar już było na forum poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 No pamiętam - ale to prawda z tą wymianą na PPSz-ę czy TT-kę? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 chyba niestety tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Kolega jacek-26 ma chyba jakieś koneksje ze Skansenem - może wyjaśniłby co się stało z tą burtą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 jak ma być pyskówka to adieu!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 04:13 04-07-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Żadna pyskówka - normalnie pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Już raz padło pytanie na temat burty na innym wątku i padła odpowiedź a tu znowu powraca. Mało było?Co do remontów w Głownie to takie 100 razy lepsze od tych w MWP czyli wiecznie nierozpoczętych, do tego shandlowane i zniszczone eksponaty. A ,że niektóre środowiska nie mogą przeboleć iż to nie oni remontują to od początku wiadomo.W pewnej knidze była już kampania anty,łącznie z niewybrednymi określeniami pod adresem ludzi ze Skansenu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Nie ważne kto remontuje byle by znał sie na swojej robocie i uczciwie ja zrobił.Albo pisz w prost o co chodzi albo daruj sobie te podteksty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Wsumie jak już ktoś napisał to jaka zapłata/cena taka jakość roboty. Nie można powiedzieć że wykonana fatalnie , to wkońcu pierwsze tego typu przedśięwzięcie w kraju.Bez podekstów też, chyba każdy wie że chodzi o książke red. Wojcika i otwartą niechęć autora i otoczenia do organizatora placówki. Nie będę cytował.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Ja nie wiem bo dałem sobie spokój z tym wiekopomnym dziełem "Fatalny jak fatalny po prostu niedbały bo jak nazwać zalegający piach choćby w przekładni piastach. Da sie to zrobić przyzwoicie również za nie wielkie pieniądze byle na spokojnie i z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Panie yoony w dalekich planach też jest zamiar ściągnięcia pojazdów z Pilicy z muzeum wojska polskiego ale powoli . Trzeba zdobyć środki na renowacje bo jakby nie było środków i by stały jak w muzeum to dopiero mielibyście co pisać i pluć.Co do burty to faktycznie została zamieniona nie jestem pewienale na pewno nie była to żadna ppsza ani tt raczej kompletny maxim i lufa od moździeża 120 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 W temacie :http://img77.imageshack.us/my.php?image=cimg7585sy6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Ja bym zaczął od jakiegoś przyzwoitego pomieszczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Pomieszczenie też ma być. Ma być to hangar lotniczy z glinnika i tam będą wprowadzone pojazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Krótkie pytanie. Czy coś nowego w temacie tegorocznych poszukiwań w Pilicy, Panowie?Cieszy natomiast fakt czasowego wystawienia obu pilickich trofeów w Skansenie- http://www.skansenpilicy.pl/index.php?id=akt/116&licz=0&mr=0 Było by miło zobaczyć wszystkie dotychczas pozyskane pojazdy, odrestaurowane na jednej ekspozycji, najlepiej w Tomaszowie skąd pochodzą. Oczywiście jako depozyty muzeów które je posiadają, bo na scalenie kolekcji to chyba nie ma co liczyć. I tu drugie pytanko, jak z kwestią pozyskania FAMO z MWP dla Tomaszowa?I na jakiej zasadzie miało by się to odbyć?Depozyt?Mam nadzieję że dojdzie doskutku i wreszcie pojazd znajdzie się pod należytą opieką.Pozdrawiam L.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Wątek zlatuje na dół więc odnawiam zapytanie czy coś nowego w temacie. Szczególnie interesuje mnie sprawa ewentualnego sprowadzenia FAMO do Tomaszowa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.