yoony Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 braun jak ty pitolisz jak niezdrowy z daleka z takimi specjalistami z jak ci z Głowna Miesiąc temu wysypywaliśmy piasek Piliczny z przekładni kierowniczej a Oba pojazdy nadają się do kapitalnego przeglądu.Jeśli pan Kobalczyk chce pozyskać famo czy sdkfz 7/2 to jeszcze niech ściągnie sdkfz 251(421) pamiętajmy ze MWP i tak powinno mieć jeszcze jednego 251 wydobywać proszę bardzo.Jedno pytanie kto się zajmie opieka nad tymi pojazdami ? bjar już było na forum poszukaj
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 No pamiętam - ale to prawda z tą wymianą na PPSz-ę czy TT-kę? :>
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 Kolega jacek-26 ma chyba jakieś koneksje ze Skansenem - może wyjaśniłby co się stało z tą burtą???
braun Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 jak ma być pyskówka to adieu!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 04:13 04-07-2008
skyluke Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Już raz padło pytanie na temat burty na innym wątku i padła odpowiedź a tu znowu powraca. Mało było?Co do remontów w Głownie to takie 100 razy lepsze od tych w MWP czyli wiecznie nierozpoczętych, do tego shandlowane i zniszczone eksponaty. A ,że niektóre środowiska nie mogą przeboleć iż to nie oni remontują to od początku wiadomo.W pewnej knidze była już kampania anty,łącznie z niewybrednymi określeniami pod adresem ludzi ze Skansenu....
yoony Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Nie ważne kto remontuje byle by znał sie na swojej robocie i uczciwie ja zrobił.Albo pisz w prost o co chodzi albo daruj sobie te podteksty .
skyluke Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Wsumie jak już ktoś napisał to jaka zapłata/cena taka jakość roboty. Nie można powiedzieć że wykonana fatalnie , to wkońcu pierwsze tego typu przedśięwzięcie w kraju.Bez podekstów też, chyba każdy wie że chodzi o książke red. Wojcika i otwartą niechęć autora i otoczenia do organizatora placówki. Nie będę cytował.Pozdrawiam
yoony Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Ja nie wiem bo dałem sobie spokój z tym wiekopomnym dziełem "Fatalny jak fatalny po prostu niedbały bo jak nazwać zalegający piach choćby w przekładni piastach. Da sie to zrobić przyzwoicie również za nie wielkie pieniądze byle na spokojnie i z głową.
jacek-26 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Panie yoony w dalekich planach też jest zamiar ściągnięcia pojazdów z Pilicy z muzeum wojska polskiego ale powoli . Trzeba zdobyć środki na renowacje bo jakby nie było środków i by stały jak w muzeum to dopiero mielibyście co pisać i pluć.Co do burty to faktycznie została zamieniona nie jestem pewienale na pewno nie była to żadna ppsza ani tt raczej kompletny maxim i lufa od moździeża 120 mm
bjar_1 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 W temacie :http://img77.imageshack.us/my.php?image=cimg7585sy6.jpg
yoony Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Ja bym zaczął od jakiegoś przyzwoitego pomieszczenia .
jacek-26 Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 Pomieszczenie też ma być. Ma być to hangar lotniczy z glinnika i tam będą wprowadzone pojazdy.
skyluke Napisano 8 Sierpień 2008 Napisano 8 Sierpień 2008 Krótkie pytanie. Czy coś nowego w temacie tegorocznych poszukiwań w Pilicy, Panowie?Cieszy natomiast fakt czasowego wystawienia obu pilickich trofeów w Skansenie- http://www.skansenpilicy.pl/index.php?id=akt/116&licz=0&mr=0 Było by miło zobaczyć wszystkie dotychczas pozyskane pojazdy, odrestaurowane na jednej ekspozycji, najlepiej w Tomaszowie skąd pochodzą. Oczywiście jako depozyty muzeów które je posiadają, bo na scalenie kolekcji to chyba nie ma co liczyć. I tu drugie pytanko, jak z kwestią pozyskania FAMO z MWP dla Tomaszowa?I na jakiej zasadzie miało by się to odbyć?Depozyt?Mam nadzieję że dojdzie doskutku i wreszcie pojazd znajdzie się pod należytą opieką.Pozdrawiam L.G
skyluke Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 Wątek zlatuje na dół więc odnawiam zapytanie czy coś nowego w temacie. Szczególnie interesuje mnie sprawa ewentualnego sprowadzenia FAMO do Tomaszowa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.