Skocz do zawartości

Ciągnik luftwaffe z pilicy

blaszak

Rekomendowane odpowiedzi

braun jak ty pitolisz jak niezdrowy
z daleka z takimi specjalistami z jak ci z Głowna
Miesiąc temu wysypywaliśmy piasek Piliczny z przekładni kierowniczej a Oba pojazdy nadają się do kapitalnego przeglądu.

Jeśli pan Kobalczyk chce pozyskać famo czy sdkfz 7/2 to jeszcze niech ściągnie sdkfz 251(421) pamiętajmy ze MWP i tak powinno mieć jeszcze jednego 251 wydobywać proszę bardzo.
Jedno pytanie kto się zajmie opieka nad tymi pojazdami ?

bjar już było na forum poszukaj

Już raz padło pytanie na temat burty na innym wątku i padła odpowiedź a tu znowu powraca. Mało było?

Co do remontów w Głownie to takie 100 razy lepsze od tych w MWP czyli wiecznie nierozpoczętych, do tego shandlowane i zniszczone eksponaty.
A ,że niektóre środowiska nie mogą przeboleć iż to nie oni remontują to od początku wiadomo.
W pewnej knidze była już kampania anty,łącznie z niewybrednymi określeniami pod adresem ludzi ze Skansenu....

Wsumie jak już ktoś napisał to jaka zapłata/cena taka jakość roboty. Nie można powiedzieć że wykonana fatalnie , to wkońcu pierwsze tego typu przedśięwzięcie w kraju.
Bez podekstów też, chyba każdy wie że chodzi o książke red. Wojcika i otwartą niechęć autora i otoczenia do organizatora placówki. Nie będę cytował.
Pozdrawiam

Ja nie wiem bo dałem sobie spokój z tym wiekopomnym dziełem "
Fatalny jak fatalny po prostu niedbały bo jak nazwać zalegający piach choćby w przekładni piastach. Da sie to zrobić przyzwoicie również za nie wielkie pieniądze byle na spokojnie i z głową.

Panie yoony w dalekich planach też jest zamiar ściągnięcia pojazdów z Pilicy z muzeum wojska polskiego ale powoli . Trzeba zdobyć środki na renowacje bo jakby nie było środków i by stały jak w muzeum to dopiero mielibyście co pisać i pluć.
Co do burty to faktycznie została zamieniona nie jestem pewien
ale na pewno nie była to żadna ppsza ani tt raczej kompletny maxim i lufa od moździeża 120 mm

• 1 month later...
Krótkie pytanie. Czy coś nowego w temacie tegorocznych poszukiwań w Pilicy, Panowie?
Cieszy natomiast fakt czasowego wystawienia obu pilickich trofeów w Skansenie-
http://www.skansenpilicy.pl/index.php?id=akt/116&licz=0&mr=0

Było by miło zobaczyć wszystkie dotychczas pozyskane pojazdy, odrestaurowane na jednej ekspozycji, najlepiej w Tomaszowie skąd pochodzą. Oczywiście jako depozyty muzeów które je posiadają, bo na scalenie kolekcji to chyba nie ma co liczyć.
I tu drugie pytanko, jak z kwestią pozyskania FAMO z MWP dla Tomaszowa?
I na jakiej zasadzie miało by się to odbyć?Depozyt?
Mam nadzieję że dojdzie doskutku i wreszcie pojazd znajdzie się pod należytą opieką.

Pozdrawiam
L.G

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie