emes Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 Witam!Mam pytanko-jak długo składuje się amunicję,chodzi mi o to kiedy został wystrzelony pocisk jeżeli łuska ma bicia wskazujące na rok produkcji w okolicach 1wś, czy mógłbyć użyty w czasie IIwojny?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Na terenach gdzie (walki toczyły się dopiero w 1945 a ja mieszkam na granicy polsko niemieckiej przed wojną) ja chodzę często lub bardzo bardzo często znajduję łuski z I wojny światowej ale że na terenach dawnych Niemiec przed 1918 nie toczyły się żadne walki stąd wiem że tę łuski zostały opróżnione z prochu dopiero w 1945.Składowano je w magazynach bardzo długo.Raz nawet znalazłem łuskę z mausera 1888.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Dzięki-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.