robertus Napisano 12 Maj 2008 Autor Napisano 12 Maj 2008 Prosba o identyfikacje niesmiertelnika:SS-Pz.Gren.Regt.8.I czy moze byc to orginał,czy jest to kopia?.pozdrawiam robertus
robertus Napisano 13 Maj 2008 Autor Napisano 13 Maj 2008 Co do przebic na odwrotnej stronie(do muslim) ,to powiem ci ze takowych niezauwazylem.Moze nie jestem ekspertem ale ja tu nic nie widze.Panowie zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, jesli jest to bicie wspolczesne na orginalnej blaszcze to dlaczego widac tylko ubytek tlenków" na waffen-ss,a druga strona nie budzi zastrzezeń?.Czy moglo byc tak ,ze ktos dobil napis waffen-ss w pozniejszym czasie?
muslim Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Co do przebić to dziwne, że nie widzisz, na zdjęciu są widoczne.Co do kwestii dobici na oryginalnej blaszce nowych napisów to jest to wersja nieprawdopodobna wręcz - bo taki fant tylko traci na wartości.
danieloff Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Mam osobiście wykopany nieśmiertelnik SS, co prawda z innej jednostki, ale bity dwustronnie i nie ma na nim śladów przebić.
danieloff Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Z tyłu numer żołnierza, nie ma śladów przebić z awersu.
abcd Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Różne jednostki,różnych rodzajów wojsk,a ta sama czcionka numeratorów ?
danieloff Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Na odwrocie biaława otoczka wokół wybitych liter, jakby ubytek tlenków po niedawnym wybiciu na oryginalnej blaszce. Ja nie byłbym pewny oryginalności tej blaszki, ale niech wypowiedzą sie lepsi specjaliści od nieśmiertelników.
muslim Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Zdecydowanie kopiana stronie waffen ss widać przebicia z drugiej strony, na oryginalnych nieśmiertelnikach się tego nie spotyka
robertus Napisano 12 Maj 2008 Autor Napisano 12 Maj 2008 Prosba o identyfikacje niesmiertelnika:SS-Pz.Gren.Regt.8.I czy moze byc to orginał,czy jest to kopia?.pozdrawiam robertus
robertus Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 Dzieki,teraz widze przebicia.pozdrawiamrobertus
Pytanie
robertus
Prosba o identyfikacje niesmiertelnika:SS-Pz.Gren.Regt.8.I czy moze byc to orginał,czy jest to kopia?.
pozdrawiam robertus
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.