felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 zrobiłu na mnie wrarzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Niezłe! Ale co to dokładnie jest??? Schrony dla U-Boot'ów?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 nie mam pojęcia , są one w porcie , jest ich kilka , w jednym się rozladowywalem ,ale niema go na zdjęciu . podobne widziałem w holandi w den haag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 http://www.ww2sites.com/index.php?action=jump&page=nldenhaagmoże nie jest to den haag ale też ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 ssorki nazwa miejscowości mogla mi sie zapomnieć bo bylem tam kilka lat temu , ale wierz mi że byly też w porcie potęrzne olbrzymy i nad brzegiem morza cala linia rożnych innych bunkrów, oczywiście teraz piszę o holandii.zastanawiam się do czego slużyły ta bunkry , schrony w Trondheim ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Myślę że były dla U-Bootów Niemcy budowali takie po zajęciu Norwegii dla ochrony łodzi podwodnych przed atakami lotniczymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Jeśli są dla u-bootów to z drugiej strony powinny wyglądać mniej więcej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 http://www.wartourist.eu/places_overview_gb.htmwłasnie jade do Holandii oglądac bunkry i tak podczas szukania wpadają mi w oko różne stronki.z załączonej polecam ciekawą konstrukcję: BlaavandshukA Stronghold guarding Esbjerg Harbor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Odnosnie bunkrów dla U-boot'ów to polecam ponizsza pozycje (w jezyku angielskim):U-boat Bases and Bunkers 1940-45" wydawnictwo:Fortress http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=ospray+uboat+basesOpisy m. in. bunkrów w: Hamburgu, Trondheim, Bergen, Brest, Lorient, st. Nazaire, La Pallice, Bordeaux, Helgoland oraz w Kiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Kurcze byłem tam ale nie widziałem takiego cuda, gdzie to było dokładnie w Trondheim, bo może znowu się tam wybiorę. A tak poza tym to czy jest opłaca się tam latać z wykrywką?? Bo nie wiem czy zabierać ze sobą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.