drag16 Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 Troche złomu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Zajebiste fanty gratulacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Nierozumiem po co wstawiac na forum takie dziadostwo. Kazdy w kazdej chwili moze wyjsc przed dom i noga wykopac takie smieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 dajcie spokój -może to jego pierwsze trafienia -uszanujcie –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Dokładnie ja też jak zaczynałem cieszyłem się z każdego znalezionego bezużytecznego złomika!pozdr wszystkich nowych kopaczy,Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 zazdroszcze miejscówki!;-)uszy do górypozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc80 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Cze.Pierwsze koty za ploty....pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 ładny nóż:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 moje pierwsze znalezisko to odznaka czu-waj(chyba każdy zna te odznakę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Na jakim sprzęcie pracujesz :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 dzieki tym którzy we mnie wierza... a co do miejscowki to znalazlem to w miejscu gdzie gromadzono i wysadzano wszystko... znalazlem jeszcze to co widac na foto czy jest prawdopodobienstwo ze to jest pocisk 8,8cm Pzgr.39/43 do Konigstiger", oczywiscie zakopalem, to spowrotem:) a chodze stara wykrywka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Jabelek(na razie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bongo* Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Drag nie pękaj się tylko rób swoje za dużo tu zapyziałych pyskaczy którzy po ilości wpisów na forum mierzą swoje ego. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 poniedziałkowy i wtorkowy wypad.... Dzięki wszystkim ,którzy we mnie wierzyli... Proszę o identyfikacje tej po prawej luski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 Cz.2 to już tylko we wtorek wstępnie oczyszczony... Co dalej z nim robić !!?? Czy to Mauser Niemiecki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 A to znalazłem kilka miesięcy temu u siebie w bloku na strychu (mieszkam w starej kamienicy na rynku)... Mam pytanie co to jest Gapa Sztandarowa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurgal Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Pomału rozpracowuj okolice, a fanty w końcu wyjdą z ukrycia. Najważniejsze to dobrze poznać swój wykrywacz. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Koleś umieścił zdjęcie kupki wykopanego złomu, który jest zmorą, dla tych co nie mają dyskryminacji, warty 50 gr za kilogram, ale może dla niego ma wartość inną.Ja pierwsze wykopki w bardzo podobnej postaci znosiłem do domu, odrdzewiałem i konserwowałem.Fajne to były czasy i z chęcią bym do nich wrócił, pamiętam jak się cieszyłem z pierwszej mosiężnej łuski, robiłem ewidencje łusek od ppszy, a jaka była radość jak na złomie kupiłem kilka łusek od ptrd.Według mnie każda rzecz wykopana po raz pierwszy najbardziej cieszy.Drag16 w jakich okolicach kopiesz?Może byśmy razem pokopali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Ja mam do dzisiaj pierwsze fanty". Wszystkie gwoździe, polmosy, żelastwa. Wszystko co znajdę do dziś, zabieram ze sobą i wrzucam do pudła w piwnicy. Szkoda mi zostawiać śmiecia jak już go wykopie. Kiedyś wybiorę się na złom i będę bogaty! ;) Powiem nieskromnie, że od grudnia kolekcjonuję", a pudła już się nie da przesunąć nie mówiąc o podniesieniu! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Ja robie tak samo jak ukalek, to co wykopie a nie ma żadnej wartości historyczno-kolekcjonerskiej zabieram ze sobą, a na koniec roku na złom i kasiorka! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Grosz do grosza i będzie wykrywacz:)))))(nowy,lepszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 poniedziełkowa zdobycz... troszke oczyszczona... mam pytanie czy to mauser niemiecki?? co z nim dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 a to juz znalazlem na strychu czy to gapa sztandarowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Zebrało mi sie na wspominki po kilku ostatnich tematach w dziale nasze odkrycia.Moje pierwsze wykopki po zakupieniu Armand Explorer rok 2004-zyczliwosc,pouczenia starszych stażem:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=138495#138546pol roku pozniej nadal znosilem do domu złom:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=205928#206938mimo to nikt psow na mnie nie wieszał,a bicia i typ amunicji zostal zidentyfikowany.Armand nie miał dyskryminacji :P Pierwsze 5 odłamkow zabrałem do domu ciesząc się ze to oryginalne z bomb lub pociskow i latało w 45tym ludziom nad głowami:> Moj wniosek - bez względu na wiek,nowa osoba w temacie - świezo po zakupie wykrywacza jest calkowicie zielona - ale kazdy fant,kazde pikniecie detektora sprawia w owym czasie niesamowitą frajdę,mi sprawia przyjemnosc obejrzenie nawet takich fantów! Przypominam sobie jak to sie fajnie zaczynało...pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Mi to wyglada na jakis sztucer, albo tylko ta szczerbinka mnie tak zmylila, potrzebne lepsze zdjecia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.