Skocz do zawartości

dzis wyskoczylem

Rekomendowane odpowiedzi

mosiek 1 owjna z bagnecikiem to , wyzej wrendl strary z 11mm polacy uzywali jako bron dymna podajrze wycofana jakl i lebel wiec bardzo mozliwe ze byla w uzyciu
to po prawej wieksze od szklanek to chyba jakis granat 1 wojna bo grubosc skorupki to jak konserwa reszta jakby mw

No chyba faktycznie naje...ny:-)).
Gdyby tak od czasu do czasu wcisnąc gdzieś przecinek czy kropkę czytało by się troszkę lżej:-)).
Tak czy siak gratuluję udanego dzionka:-)).

niom jaki kraj take prawo,poprostu te ktore jest teraz to pozostalosc po ruskich obawiali sie jakegos powstania jak to bylo np z leninem.
A co do tego fajny fant ale pomyslalem sobie ze to jeden wielki problem wiec znalazl sie juz w muzeum
nie chce nawiercac i na to patrzec niech oni sobie nawiercaja, to dewastacja histori
nic na tym nie zarobilem bo muzeum nie moze kupowac broni jedynie przyjmowac ja jako dar
pozdrawiam Pestka

Prawo jest kochaniutki nasze, polskie. Czy nie skończy się nigdy to naskakiwanie na tych ruskich? Kochać ich nie mamy za co, ale zrzucać odpowiedzialność za charakterystyczne dla nszej nacji buble prawne w stylu ustawy o broni i amunicji to już przesada.

O Sora klijet najpierw dowiedz sie co bylo przed wojna a co po i czemu potem pisz najpierw rusz bania a jak ci ciazy to sobie ja utnji ze kochasz ruskich to naprawde nie musisz sie wypowiadac na ten temat na forum,zglos sie do jakiegos kulka komunistow lub zaloz wlasne
i po problemie

janushew nie z bieszczad moje rejony,na bieszczadach to takich sie nie kopie-wyzbierane po wojnie.
Co do mjiesca to moje okolice,mało ale tłukli sie.
A co do panów poniżej jeśli sie nie podoba nie wchodzcie i nie czytajcie,ponieważ sami kopiecie łuski lub chwalicie sie zdjątkami z neta
Pozdrawiam doświadczonych kolekcjonerów i inteligentnych

• 2 weeks later...
Dzis od chłopka wyrwalem polskie oficerki. podczaz bitwy nad Bzurą był grabażem, nie z wyboru niemcy kazali mu zakopywac.
Z tego co opowiadal to te oficerki znalazl na wozie jak zbierali ranych, ale ma rowniez pasek zdaje mi sie ze zapierniczyl ktoremus przed pochówkem
Mam mala prozbe czy moglby mnie ktos nakierowac gdzie byly jakes stemple lub tloczenia an oficerkach polskich?????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie