pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 jestem najebany w trzy dupy dzis dopiero wyskoczylem no pracuje ciagle zajety o to wykopy 1 wojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 mosiek 1 owjna z bagnecikiem to , wyzej wrendl strary z 11mm polacy uzywali jako bron dymna podajrze wycofana jakl i lebel wiec bardzo mozliwe ze byla w uzyciu to po prawej wieksze od szklanek to chyba jakis granat 1 wojna bo grubosc skorupki to jak konserwa reszta jakby mw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 delikatnie oczyszczone ze szpilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 niezbyt widac ale cos piska po rusku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 to mosiezne prawdopodobnie to jakes mocowanie kolby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 oczywiscie nei sprawne :P wkoncu sto lat lezalo hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 No chyba faktycznie naje...ny:-)).Gdyby tak od czasu do czasu wcisnąc gdzieś przecinek czy kropkę czytało by się troszkę lżej:-)).Tak czy siak gratuluję udanego dzionka:-)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Spoko znaleziska- gratuluje pestka.PS: Czy polskie prawo się juz zmienilo co do broni wykopkowej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 nasze prawo nigdy sie nie zmieni :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 niom jaki kraj take prawo,poprostu te ktore jest teraz to pozostalosc po ruskich obawiali sie jakegos powstania jak to bylo np z leninem.A co do tego fajny fant ale pomyslalem sobie ze to jeden wielki problem wiec znalazl sie juz w muzeum nie chce nawiercac i na to patrzec niech oni sobie nawiercaja, to dewastacja histori nic na tym nie zarobilem bo muzeum nie moze kupowac broni jedynie przyjmowac ja jako darpozdrawiam Pestka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Okucie od kolby, ja niestety trafiłem samo okucie , ale kto wie może i mosiek się gdzieś zaczaił ;)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Prawo jest kochaniutki nasze, polskie. Czy nie skończy się nigdy to naskakiwanie na tych ruskich? Kochać ich nie mamy za co, ale zrzucać odpowiedzialność za charakterystyczne dla nszej nacji buble prawne w stylu ustawy o broni i amunicji to już przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 3 Maj 2008 Autor Share Napisano 3 Maj 2008 O Sora klijet najpierw dowiedz sie co bylo przed wojna a co po i czemu potem pisz najpierw rusz bania a jak ci ciazy to sobie ja utnji ze kochasz ruskich to naprawde nie musisz sie wypowiadac na ten temat na forum,zglos sie do jakiegos kulka komunistow lub zaloz wlasne i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 Pesstka !Czy to z Bieszczadz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 Pisz po polsku.Będzie łatwiej Cię zrozumieć.(dot. kol. pestka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 pestka a ta woja ksywa to że cie KAŻDY PSTRYKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 WEZ slownik do lapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 janushew nie z bieszczad moje rejony,na bieszczadach to takich sie nie kopie-wyzbierane po wojnie.Co do mjiesca to moje okolice,mało ale tłukli sie.A co do panów poniżej jeśli sie nie podoba nie wchodzcie i nie czytajcie,ponieważ sami kopiecie łuski lub chwalicie sie zdjątkami z neta Pozdrawiam doświadczonych kolekcjonerów i inteligentnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag16 Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Mam pytanko czy to Moze byc kawałek rury Pancerfausta gdyz pochodzi ona z miejsc gdzie wysadzano pociski?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 mozliwe w panzerfauscie byl ladunek prochowy podczas palenia np lasu czy wysadzanie wytwarza sie wysoka temperatura mogl sie nagrzac i piernicznonc od ognia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Wyczysc to, jesli to koncowka gdzies powiny byc bicia.Jak mi sie trafialy rury to na koncówce najczęściej byla data produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Dzis od chłopka wyrwalem polskie oficerki. podczaz bitwy nad Bzurą był grabażem, nie z wyboru niemcy kazali mu zakopywac.Z tego co opowiadal to te oficerki znalazl na wozie jak zbierali ranych, ale ma rowniez pasek zdaje mi sie ze zapierniczyl ktoremus przed pochówkemMam mala prozbe czy moglby mnie ktos nakierowac gdzie byly jakes stemple lub tloczenia an oficerkach polskich????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.