Skocz do zawartości
  • 0

Nie co ale skąd tam

nomyss

Pytanie

Napisano

Witam. Guzik angielski 2 wś. To jasne ale skąd do licha ciężkiego wziął się na poletku pod wioską Dąbrowa ze 250 m od drogi Kielce - Radom (tam co pieczątka Wingronu)??? Jedynym sensownym (ale i tak mało prawdopodobnym) wytłumaczeniem na jakie wpadłem jest możliwość powojennego użytkowania battledresu. Jakby ktoś miał bardziej sensowne pomysły byłbym wdzięczny.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja znalazłem identyczny w Gdyni - Babich Dołach, pojedynczy, też mam zagadkę, bo historia wyklucza pobyt tam jeńców brytyjskich.
Napisano

Witam. Guzik angielski 2 wś. To jasne ale skąd do licha ciężkiego wziął się na poletku pod wioską Dąbrowa ze 250 m od drogi Kielce - Radom (tam co pieczątka Wingronu)??? Jedynym sensownym (ale i tak mało prawdopodobnym) wytłumaczeniem na jakie wpadłem jest możliwość powojennego użytkowania battledresu. Jakby ktoś miał bardziej sensowne pomysły byłbym wdzięczny.

Napisano
Ale czy zrzucali całe mundury ? Myślałem o tym ale na zdrowy chłopski rozum to raczej powinni broń amunicję czy materiały wybuchowe zrzucać a nie zapychać szmatami". Choć jak ekipa z muzeum powstania wykopała samolot to tam były swetry więc w sumie ... .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie