mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 fenyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 1/2 kreutzerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 aluminiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 scyzoryki pana rolnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 na uboczu jadąc na moje poletko stoi rozwalona chałupina z budynkami gospodarskimi a w niej odkryłem raj - na fotce przedsmak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 na zakończenie zagadka - co to Waszym zdaniem jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 jw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Tabakierka (może trochę dziwna)/pojemnik na wodę święconą (wykopałem coś podobnego tyle że z napisami) /część sztućca za którego chwytamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Świetne trafienia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz30 Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Witam witam fanty super gratulacje , ten kredensik świetnyszkoda go a tak apropo zagadki można o fotki z przodu .Pozdrawiam i gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Ensiferum, ten przedmiot to uchwyt do uruchamiania spłuczki. Pewnie wisiał na sznureczku w kibelku jaśnie wielmożnego właściciela pałacu.Poszukiwaczu - dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 pokaż zdiecia z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 witampiękne trafienia masz .. pozazdrościć :)a wiesz co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Eeeeeee zatkało mnie:)Dobrze wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Werewolf - spójrz na fotkę, ja też się o to potknąłem i myślę, że to do tego właśnie służyło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz30 Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Witam kolegę Mikipada ta zagadka to jest uchwyt od pogrzebacza .pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 gratki !! piękne znajdki. życzę więcej mimo zazdrości :) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 ale jak to się ustawiało jeśli tak.. i po co te kółko :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Myślę,że były wkopywane pionowo do połowy. Z ziemi wyciągałem jednak zalegające w różnych pozycjacch. Znaczenia kółka jestem bardzo ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benigsen Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 To są potykacze,jak mikipad wcześniej zauważyłeś,i służyło właśnie do potykania się nacierającej piechoty,zwykle potykacze zakładano przed liniami okopów,jeszcze przed zasiekami,kółka służyły do mocowania w ziemi.Delikwent zaczepiał nogą o potykacz,wywalał się ,co skutecznie opużniało natarcie i zmniejszało szanse tego delikwenta na przeżycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 mebelek tez fajny ja bym bral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Obert8 - skórka nie warta wyprawki, mebel ruina, renowacja to zbyt wielki koszt (według opinii gościa który w tym siedzi).Myślałem już o tym ale ostudził mój zapał. Jak ruszysz to sie rozsype, robak zjadł niemal doszczętnie. W kupie trzyma tylko brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej18 Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Mikipad czy to zwierzątko które trzymasz na dłoni to jaszczurka zielona ? Gdzie na nią natrafiłeś ? To gatunek który wyginął w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.