Skocz do zawartości

trafienia mikipada

mikipad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ensiferum, ten przedmiot to uchwyt do uruchamiania spłuczki. Pewnie wisiał na sznureczku w kibelku jaśnie wielmożnego właściciela pałacu.
Poszukiwaczu - dziękuję.
Napisano
Myślę,że były wkopywane pionowo do połowy. Z ziemi wyciągałem jednak zalegające w różnych pozycjacch. Znaczenia kółka jestem bardzo ciekawy.
Napisano
To są potykacze,jak mikipad wcześniej zauważyłeś,i służyło właśnie do potykania się nacierającej piechoty,zwykle potykacze zakładano przed liniami okopów,jeszcze przed zasiekami,kółka służyły do mocowania w ziemi.Delikwent zaczepiał nogą o potykacz,wywalał się ,co skutecznie opużniało natarcie i zmniejszało szanse tego delikwenta na przeżycie.
Napisano
Obert8 - skórka nie warta wyprawki, mebel ruina, renowacja to zbyt wielki koszt (według opinii gościa który w tym siedzi).
Myślałem już o tym ale ostudził mój zapał. Jak ruszysz to sie rozsype, robak zjadł niemal doszczętnie. W kupie trzyma tylko brud.
Napisano
Mikipad czy to zwierzątko które trzymasz na dłoni to jaszczurka zielona ? Gdzie na nią natrafiłeś ? To gatunek który wyginął w Polsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie