fiurel Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 jak wyczyścić kolbe ok karabinu stan średni.Prośze o pomoc .Z góry dzienkuję!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Na początku papier ścierny drobnoziarnisty (np.300) aż do starcia brudu a później lakier do drewna 2 lub 3 bardzo cienkie warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 już jeden parę postów niżej czyścił" kolbę metodą papier, pilnik,lakier,farba,szpachla,szminka,oleje,pokosty itp ...jak na razie... kiedyś miał ładną kolbę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Ja niejeden raz wykonywałem tą czynność i wychodzi bardzo ładnie i bez jakichkolwiek uszkodzeń może nie na kolbie ale np. na blacie maszyny do szycia gdzie była miara zrobiona z małych kostek drewna i wyszło bez najmniejszych uszkodzeń a potem lakier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Kolby raczej nie były malowane a jedynie olejowane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 ale ensiferum ma na myśli kolby do wiatrówek za 50 zł od ruskich :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Przepraszam nie wiem wszystkiego.Jeśli kolby były olejowane to można zaolejować ale nie wiem jak.Jancenty2004 nie miałem na myśli kolby od ruskich za 50 zł.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 ja to najczesciej biore w wode z cukrem nie suszy sie bo popeka kumpel od polaka postawil pryz kuchni potem wygladala jak pogiety drut i popekala jak jest cala z oparciem stopkom to stopki sa skladane trzeba uwazac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Na tym forum już kilkadziesiąt razy omawiano co zrobić z drewnem.Wystarczy poszukać i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.