rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 jak ustawiacie swoje trapery bo przed chwila go dostałem?? jakie jest najlepsze ustawienie według was?? niby coś w nim ma pykać?? niewiem nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColdDemons Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 To pykanie to pewnie sygnał wiodący... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 A jednak kolega Rabat kupił go.Ja ustawiam trapera żeby pykał co 2-3 bo co 1 jest za szybko i co chwilę sie zmienia pykanie.Jak go testowałem to przy właśnie takim ustawieniu(2-3 sekundy) wykrywał 5(mniej więcej) cm głębiej.Też miałem z tym problem i cały dzień go testowałem zakopując stare klucze na różnej głębokości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianLca Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Również dostałem ten wykrywacz 3 godziny temu i mam problem z ustawieniem go bo umnie jest tylko ciągły sygnał a żadnego pykania nie ma. Ustawieni co 2-3 sekundy to oznacza przestawienie tych pokręteł na 2 i 3?? może jakieś porady jakie ustawienie najlepsze?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 dopiero jutro na działkę sie wybieram i będę go testował jak dobrze pójdzie to skocze jeszcze do lasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColdDemons Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Działka to niezbyt dobre miejsce dla testów!!! Za dużo śmieci!!! Las jest lepszym rozwiązaniem!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianLca Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 A jak jest z baterią kiedy będę widział że jest rozładowana?? Może nie pyka dlatego, że jest na wyczerpaniu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 no las też mam blisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianLca Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Mam chyba najlepsze ustawienie: 2,5 na zgrubne i 8 na precyzyjne. Spróbuj Rabat i napisz czy u ciebie też dobrze chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 ja to osobiście największy zasięg uzyskałem na 3,5-4 zgrubne i zeby pykało to 2,5-3 a zasięgi na tych ustawieniach to łuska mauser 25-30cm puszka 10*10*10 to 85-90cm, mała miska posrebrzana 75-80cm, pocisk mosin 20-25cm wszystkie pomiary na cewce 37cm(nie jest to reklama lecz własne doświadczenie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
terenowiec69 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Tak,testy testami a najlepiej wyskoczyć na jakieś dobre miejscowki i poszperać.Ile waży to cudo". Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 nie ważyłem ale porównałem to waga jest taka jak 2 litry coli Link to comment Share on other sites More sharing options...
terenowiec69 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Tak przegladam aukcje z nim,i nie wiem czy doczytaliście się ale to jest PI nie VLF,tylko dynamik.Po prostu taki troche wypasiony Jabel.Zawsze myślałem że to typu Vlf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 jabla w ręku nie miałem więc ni mogę porównać. ale z innych postów na odkrywcy wynika że nie tylko traper ładniej wygląda ale ma znacznie większe zasięgi. jak ty terenowiec miałeś jabla w ręku to pewnie wiesz jaki ma on zasięgi jak tak no napisz. rabat Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianLca Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 A ja miałem jabla w ręku i nawet nie ma co porównywać to jest jak niebo i zimie:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
terenowiec69 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 No miałem Jabla,i moge tylko tyle powiedzieć że po poprawnym złożeniu wykrywał kaloryfer z 130cm w domu,a w terenie omijał nawet aluminiowe kapsle od napojów wyskokowych(sprawdzone i porównane z innym wykrywaczem).Także żadna rewelacja i sprzedałem na aukcji bodajze za 200zł.Po nim kupiłem Hs-3 i to dopiero był prawdziwy wykrywacz,mile wspominam posiadanie i uzytkowane,a te żużycie baterii hmmm... miodzio.Fantów smetkiem że ho ho...No ale to watek o Traperze,nie zasmiecam .pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 no dobra co jest niebo a co ziemia?? heh słyszałem że jablem nie można łuski znaleźć a pocisk to już cud ale traper to łuski i pociski ładnie łapie(przynajmniej w powietrzu) jutro dam znać bo mam miejsce gdzie jest pełno pocisków lecz wcale łusek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terenowiec69 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Czekam na zdjecia z wyprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 teraz lece coś oglądać a jutro dam znać jak się w terenie sprawuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Kiedy wyczerpie się bateria?Wtedy kiedy będzie co chwilę zmieniał częstotliwość pykania i będzie ciszej głośnik powiadamiał nas oraz dziwne dźwięki wydobywające się z głośnika kiedy natrafimy na metal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianLca Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 A ile czasu trzeba ładować akumulator tak aby był dobrze naładowany??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Sam nie wiem, ale ja dla pewności że mi się nie rozładuje po każdym wypadzie to ładuję go 2 godziny czasami jak wypad dłuższy to 3 godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 23, 2008 Author Share Posted April 23, 2008 no to wróciłem i wrażenia nie takie złe lecz na początku chciałem wracać i go sprzedać chciałem wyciągnąć z bagażnika mojego ace250 i z nim tylko latać. wykrywacz ten jest bardzo dobry na łuseczki takie głębiej zakopane. nie wiem jak u was ale jak ustawie to pykanie to co jakiś czas przestaje pykać albo pykanie przyspiesza lecz zasięg sie nie zmienia. CO Z TYM PYKANIEM?? jak latacie z traperem to też mace z tym problem?/? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabat Posted April 23, 2008 Author Share Posted April 23, 2008 nie wiem jak ale te łuski spłonki itd. na tej największej cewce znalazłem 37cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Musisz przyłożyć sondę do ziemi i ustawić tak aby pykało co 2 lub 3 sekundy przy takim ustawieniu się nie będzie zmieniało co chwilę. Ja też z tym miałem problem na początku.Ja też dzisiaj byłem no i znalazłem gwoździe i kawałek drutu a wykopałem dziurę jak miałbym kogo pochować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.