Skocz do zawartości

pytanko o trapera

rabat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak ustawiacie swoje trapery bo przed chwila go dostałem?? jakie jest najlepsze ustawienie według was?? niby coś w nim ma pykać?? niewiem nic
Napisano
A jednak kolega Rabat kupił go.Ja ustawiam trapera żeby pykał co 2-3 bo co 1 jest za szybko i co chwilę sie zmienia pykanie.Jak go testowałem to przy właśnie takim ustawieniu(2-3 sekundy) wykrywał 5(mniej więcej) cm głębiej.Też miałem z tym problem i cały dzień go testowałem zakopując stare klucze na różnej głębokości.
Napisano
Również dostałem ten wykrywacz 3 godziny temu i mam problem z ustawieniem go bo umnie jest tylko ciągły sygnał a żadnego pykania nie ma. Ustawieni co 2-3 sekundy to oznacza przestawienie tych pokręteł na 2 i 3?? może jakieś porady jakie ustawienie najlepsze??
Napisano
ja to osobiście największy zasięg uzyskałem na 3,5-4 zgrubne i zeby pykało to 2,5-3 a zasięgi na tych ustawieniach to łuska mauser 25-30cm puszka 10*10*10 to 85-90cm, mała miska posrebrzana 75-80cm, pocisk mosin 20-25cm wszystkie pomiary na cewce 37cm(nie jest to reklama lecz własne doświadczenie)
Napisano
jabla w ręku nie miałem więc ni mogę porównać. ale z innych postów na odkrywcy wynika że nie tylko traper ładniej wygląda ale ma znacznie większe zasięgi. jak ty terenowiec miałeś jabla w ręku to pewnie wiesz jaki ma on zasięgi jak tak no napisz.

rabat
Napisano
No miałem Jabla,i moge tylko tyle powiedzieć że po poprawnym złożeniu wykrywał kaloryfer z 130cm w domu,a w terenie omijał nawet aluminiowe kapsle od napojów wyskokowych(sprawdzone i porównane z innym wykrywaczem).
Także żadna rewelacja i sprzedałem na aukcji bodajze za 200zł.
Po nim kupiłem Hs-3 i to dopiero był prawdziwy wykrywacz,mile wspominam posiadanie i uzytkowane,a te żużycie baterii hmmm... miodzio.
Fantów smetkiem że ho ho...
No ale to watek o Traperze,nie zasmiecam .
pozdr.
Napisano
no dobra co jest niebo a co ziemia?? heh słyszałem że jablem nie można łuski znaleźć a pocisk to już cud ale traper to łuski i pociski ładnie łapie(przynajmniej w powietrzu) jutro dam znać bo mam miejsce gdzie jest pełno pocisków lecz wcale łusek.
Napisano
Kiedy wyczerpie się bateria?Wtedy kiedy będzie co chwilę zmieniał częstotliwość pykania i będzie ciszej głośnik powiadamiał nas oraz dziwne dźwięki wydobywające się z głośnika kiedy natrafimy na metal.
Napisano
no to wróciłem i wrażenia nie takie złe lecz na początku chciałem wracać i go sprzedać chciałem wyciągnąć z bagażnika mojego ace250 i z nim tylko latać. wykrywacz ten jest bardzo dobry na łuseczki takie głębiej zakopane. nie wiem jak u was ale jak ustawie to pykanie to co jakiś czas przestaje pykać albo pykanie przyspiesza lecz zasięg sie nie zmienia. CO Z TYM PYKANIEM?? jak latacie z traperem to też mace z tym problem?/?
Napisano
Musisz przyłożyć sondę do ziemi i ustawić tak aby pykało co 2 lub 3 sekundy przy takim ustawieniu się nie będzie zmieniało co chwilę. Ja też z tym miałem problem na początku.Ja też dzisiaj byłem no i znalazłem gwoździe i kawałek drutu a wykopałem dziurę jak miałbym kogo pochować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie