Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 HBO objawilo sie wczoraj filmem japońskim o pancerniku Yamato - raczej nie znajdziecie tam super scen marynistycznych i batalistycznych - film rozmachem nie przypomina Titanica" Cammerona - twórcy skupili sie na czynniku ludzkim , choc podobała mi się dobrze zrobiona sekwencja oczekiwania na atak , w ciszy ,czuc napięcie i groze chwili - pózniej juz tylko sieczka Ogolnie kicha - zrozumiałe raczej tylko dla japończyków
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Może nie tylko dla Japończyków skoro film ukazuje Nade wszystko HONOR jak i wzlot i upadek ale zawsze z twarzą i nie dziwi fakt że ludzie w europie nie potrafią zrozumieć prostoty która jest klarowna jak kodeks którym kierowali się samuraje w metalowych smokach/ Kodeks Bushido jak i samurajowie XX wieku, film można polecić tym którzy mają ochotę na dobre kino a nie tylko na nieustanną sieczkę !!!pozdrawiam Kurt
Swiety82 Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Zgadzam się, aczkolwiek film mało efektowny i ciężki w odbiorze...
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Możliwe że nie jestem zbyt obiektywny może dlatego że sam przesiąkłem Japonią :Dpozdrawiam Kurt
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 zgadzam sie z tobą Kurt mimo że tego nie napisałem - był tam jeszcze OBOWIąZEK WOBEC OJCZYZNY I CESARZA -HONOR raczej dziwnie mi sie kojarzy w Polsce kuklińskiego
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Dlatego nie wszyscy w kraju śpią z kataną przy głowie :D
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Fakt w tej Drugiej Kongresówce polskojęzyczne formacje nawet nie miały tyle honoru by walczyć.
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 jazłowiak nie puszczaj bąków w temacie
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Bąków - ni porównuj Japończyków z II Kongresówką, bo niepotrzebnie dowartościowujesz armię tchórzy. Przez 40 lat zajmowali się głównie liczeniem gaci i odmienianiu przez przypadki swoich ludowych tradycji.
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 znów nie wziąłęs wieczorem swojej porcji leków jazłowiak - mama będzie się gniewać -przynajmiej napisz cos na temat
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 jazłowiak -nie wiem co rozumiesz pod pojeciem II kongresówki ale co do kuklińskiego to masz rację zamieniał ludowe tradycje na dolary licząc gacie przysługujące mu w roku od WP i od CIA
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Widzę kulesiu, że nie stać Cię na więcej? Porównujesz kompanię PRL-owskich gaci z armią japońską? Stary już Twój pierwszy posta pokazuje ile w swojej uproszczonej mentalności zrozumiałeś z tego filmu, czyli nic. Fakt, musi Cię denerwować, że w odróżnieniu od wychowanków armii II Kongresówki ktoś ma inne poglądy. Kiedyś można było zaje....ć a teraz ta wolność słowa błeeeee....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.