Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 HBO objawilo sie wczoraj filmem japońskim o pancerniku Yamato - raczej nie znajdziecie tam super scen marynistycznych i batalistycznych - film rozmachem nie przypomina Titanica" Cammerona - twórcy skupili sie na czynniku ludzkim , choc podobała mi się dobrze zrobiona sekwencja oczekiwania na atak , w ciszy ,czuc napięcie i groze chwili - pózniej juz tylko sieczka Ogolnie kicha - zrozumiałe raczej tylko dla japończyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Może nie tylko dla Japończyków skoro film ukazuje Nade wszystko HONOR jak i wzlot i upadek ale zawsze z twarzą i nie dziwi fakt że ludzie w europie nie potrafią zrozumieć prostoty która jest klarowna jak kodeks którym kierowali się samuraje w metalowych smokach/ Kodeks Bushido jak i samurajowie XX wieku, film można polecić tym którzy mają ochotę na dobre kino a nie tylko na nieustanną sieczkę !!!pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Zgadzam się, aczkolwiek film mało efektowny i ciężki w odbiorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Możliwe że nie jestem zbyt obiektywny może dlatego że sam przesiąkłem Japonią :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 zgadzam sie z tobą Kurt mimo że tego nie napisałem - był tam jeszcze OBOWIąZEK WOBEC OJCZYZNY I CESARZA -HONOR raczej dziwnie mi sie kojarzy w Polsce kuklińskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Dlatego nie wszyscy w kraju śpią z kataną przy głowie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Fakt w tej Drugiej Kongresówce polskojęzyczne formacje nawet nie miały tyle honoru by walczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 jazłowiak nie puszczaj bąków w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Bąków - ni porównuj Japończyków z II Kongresówką, bo niepotrzebnie dowartościowujesz armię tchórzy. Przez 40 lat zajmowali się głównie liczeniem gaci i odmienianiu przez przypadki swoich ludowych tradycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 znów nie wziąłęs wieczorem swojej porcji leków jazłowiak - mama będzie się gniewać -przynajmiej napisz cos na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 jazłowiak -nie wiem co rozumiesz pod pojeciem II kongresówki ale co do kuklińskiego to masz rację zamieniał ludowe tradycje na dolary licząc gacie przysługujące mu w roku od WP i od CIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Widzę kulesiu, że nie stać Cię na więcej? Porównujesz kompanię PRL-owskich gaci z armią japońską? Stary już Twój pierwszy posta pokazuje ile w swojej uproszczonej mentalności zrozumiałeś z tego filmu, czyli nic. Fakt, musi Cię denerwować, że w odróżnieniu od wychowanków armii II Kongresówki ktoś ma inne poglądy. Kiedyś można było zaje....ć a teraz ta wolność słowa błeeeee.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 i dziwić się że brakuje tu Ahmeda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.