Jump to content
  • 0

Buty

ensiferum3

Question

Posted

Ostatnio znalazłem takie oto buty no i nie wiem co to za buty z rodziny nikt nie wie a więc myślę że wy odpowiecie na moje pytanie a brzmi ono tak:Czy te i buty które będą na późniejszym zdj są wojskowe?A jeśli tak to z jakiego wojska?
Opis: są zrobione ze skóry podeszwy także.

14 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Te trzewiki to mogą być nasze powojenne pkp- sokisci itd, mam podobne tylko bez napiętka (ale sposób podbijania gwoździami itd zbliżony), te z filcowymi cholewami tylko przypominaja niemieckie. Daje 90% że obydwie pary to lata 60. POzdrawiam
Posted
Z pewnością nadadzą się do szybkiej przeróbki dla rekonstruktorów ale jedynie przypominają buty niemieckie z II WŚ niż nimi są.
Oczywiście zdjęcia sa dosyć niewyraźne ale mimo tego nie wydaje mi się abym się mylił...
Posted
Dzięki za pomoc dowiedziałem się że dziadek te buty dostał jako robocze do pracy.Dzięki za pomoc.
Możliwe że ktoś dał je dziadkowi z wojska.
pzdr
Posted

Ostatnio znalazłem takie oto buty no i nie wiem co to za buty z rodziny nikt nie wie a więc myślę że wy odpowiecie na moje pytanie a brzmi ono tak:Czy te i buty które będą na późniejszym zdj są wojskowe?A jeśli tak to z jakiego wojska?
Opis: są zrobione ze skóry podeszwy także.

Posted

Środek wysokiego buta.Na czubkach obu butów jest metalowa blaszka która powoduje przy chodzeniu że buty wydają dźwięk jakby coś stukało jak np w saperkach.

Posted
Buty nr 2
Zdjęcie jest niewyraźne, ale wydaje mi się, że są to tzw. buty skórzano-filcowe, które jeszcze sporadycznie można było spotkać w naszej armii na początku lat 80 XXw. zanim zaczęły ich wypirać tańsze buty filcowo - gumowe
pozdro

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information