Skocz do zawartości
  • 0

Buty

ensiferum3

Pytanie

Napisano

Ostatnio znalazłem takie oto buty no i nie wiem co to za buty z rodziny nikt nie wie a więc myślę że wy odpowiecie na moje pytanie a brzmi ono tak:Czy te i buty które będą na późniejszym zdj są wojskowe?A jeśli tak to z jakiego wojska?
Opis: są zrobione ze skóry podeszwy także.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Te trzewiki to mogą być nasze powojenne pkp- sokisci itd, mam podobne tylko bez napiętka (ale sposób podbijania gwoździami itd zbliżony), te z filcowymi cholewami tylko przypominaja niemieckie. Daje 90% że obydwie pary to lata 60. POzdrawiam
Napisano
Z pewnością nadadzą się do szybkiej przeróbki dla rekonstruktorów ale jedynie przypominają buty niemieckie z II WŚ niż nimi są.
Oczywiście zdjęcia sa dosyć niewyraźne ale mimo tego nie wydaje mi się abym się mylił...
Napisano

Ostatnio znalazłem takie oto buty no i nie wiem co to za buty z rodziny nikt nie wie a więc myślę że wy odpowiecie na moje pytanie a brzmi ono tak:Czy te i buty które będą na późniejszym zdj są wojskowe?A jeśli tak to z jakiego wojska?
Opis: są zrobione ze skóry podeszwy także.

Napisano

Środek wysokiego buta.Na czubkach obu butów jest metalowa blaszka która powoduje przy chodzeniu że buty wydają dźwięk jakby coś stukało jak np w saperkach.

Napisano
Buty nr 2
Zdjęcie jest niewyraźne, ale wydaje mi się, że są to tzw. buty skórzano-filcowe, które jeszcze sporadycznie można było spotkać w naszej armii na początku lat 80 XXw. zanim zaczęły ich wypirać tańsze buty filcowo - gumowe
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie