michael13 Posted April 18, 2008 Author Share Posted April 18, 2008 Co sądzicie o wykrywaczu bounty hunter lone star?Na co on jest dobry?Czy ktoś posiada ten wykrywacz?-Jeśli tak to proszę o informacje jak się sprawuje ten wykrywacz.Przykładowy link do tego wykrywacza:http://www.allegro.pl/item341807666_wykrywacz_metalu_bounty_hunter_lone_star_cyfrowy.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiler Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Powiem krotko, jesli chcesz szukac a nie sie denerwowac to nie kupuj tego. Doloz 300 zl i wez juz cos co sie nie wsbudza na krzaczu i przynosi efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZZ Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Witam,a jaki sprzęt posiadasz kolego Kiler?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Kiedys chodziłem Na Lone Starze.Niezły na kolorek.A kolega Kiler pewnie miał rozszczelnioną sonde skoro Mu sie wzbudzał.Teraz mam Minelaba.Fakt.Jest duzo lepszy ale wypady z Lonem wspominam cieplutko.Nawet bardzo.Odznaki,blachy,klamry...Trzepał" fanciory równo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter 85 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 jest to dobry wykrywacz na kolorek, wyciągnąłem nim mase monet, jest bardzo prosty w obsłudze ale i zajebiaszczo prądożerczy (2 baterie 9v starczają mi na ok 6 - 7 godzin!) choc nie ma pitch pointa da się nim namierzyć obiekt bez problemu na trybie all metal, Jego ogromną wadą jest to że bardzo często się wzbudza i wydaje pojedyncze sygnały ale to jest bardziej denerwujące niż przeszkadzające w pracy. Ogólnie jesli chodzi o nowy BH wydaje się mi lepiej dołożyć kilka złotych i kupić ACE 250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter 85 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 dodam że monety nalezy kopać gdy wskażnik pokaze się na scrape i dalej w prawo, a kolorek najlepiej jest szukać na trybie all metal, na discrimie zostawisz wiele w ziemi niezauważonych drobiazgów. Jeśli chodzi o Discrime jest super nie ma mowy o jakichś żelastwach, no chyba ze jest to ocynkowana blacha to pokazuje na srebro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiler Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Nie chce mi sie o nim pisac bo zalet w nim nie widzialem. To NIE jest wykrywacz, to szarparka nerwow. Zlomostwo!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter 85 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Dla początkującego jest to zajebisty sprzęt Kiler i nie uwazam ze by był to złom, jesli go wyczujesz znajdziesz wiele, ale za tą cenę i tak lepiej nabyć ACE 250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Miałem Lone Stara przez rok - moja ocena:NEGATYWY:- zbyt duży pobór baterii - 2 komplety baterii 9V na całodzienny wypad (a spróbuj np. kupić takie baterie gdzieś na zabitej dechami wiosce, jak Ci zabraknie)- słaby zasięg (nie nadaje się do głębokiego przeszukiwania okopów lub ziemianek)- kiepska konstrukcja - wykrywacz dość szybko się ozklekotał", odpadł podłokietnik, poluzowała się elektronika, wykruszył się wtyk kabla (dość dziwaczny zresztą)POZYTYWY:- dobra dyskryminacja do poszukiwań monetek na polach lub leśnych drogach- lekki, ergonomiczny- prosty w obsłudze- dobra sygnalizacja trójtonowaW USA ten wykrywacz jest sprzedawany na plażach do poszukiwań pieniążków i pierścionków, za połowę ceny polskich dystrybutorów - jak ktoś ma możliwość, to polecam sobie przywieźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.