pig123 Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Witam wszystkich Potrzebuje pomocy mianowicie szukam mapy takiej aby można było na niej przedstawić drogę zsyłki Piłsudskiego z Wilna do Kireńska (pisowni nie jestem pewien) a dodatkowe miejscowości to Irkuck i Tunga lub coś takiego.Gdzie mozna to znlaeść?Za wszelkie info z góry dziękujeLinki ksiązki etc..PozdrawiamPig123
sqh Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Zułowa po Wawel - Józef Piłsudski 1867-1935", Kraków 1935.Na s. 20 duża mapa z zanaczonym szlakiem przymusowej podróży z Wilna do Kireńska, na s. 21 mała mapa okolic Kireńska - z Irkuckiem i Tunką właśnie, plus komentarz słowny.Uprzedzając ewentualne pytanie - niestety, nie mam skanera; w razie potrzeby mogę podesłać jedynie fotkę cyfrową.
elpasys Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Źródło: Muzeum X Pawilonu w Cytateli Warszawskiej. Tam jest mapa zawierające stosowne informacje.
sqh Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Nie może chodzić o Bronisława, bo ten został zesłany na Sachalin, a nie do Kireńska.
pig123 Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Napisano 19 Kwiecień 2008 Ślicznie dziękuje za szybka odpowiedz.sqh jak byś był taki uprzejmy i wysłał foto mi na mail to bardzo bym był wdzięcznyPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.