Jump to content
  • 0

zaginiony żołnierz -757- Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels

ratjo

Question

Witam. Poszukuję każdej informacji dotyczącej tej osoby, (mój dziadek wcielony do armii niem.. Ostatnie informacje wg Deutsche Dienststelle, to pobyt w jednostce Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels na dzień 04.09.1944.
Pozdrawiam

3 answers to this question

Recommended Posts

Witam. Dzięki za zainteresowanie. W lutym (25.02.2008) ktoś opisywał sytuację ze znalezieniem nieśmiertelnika z tej jednostki - miejsce w Puławach. Kiedyś też ktoś znalazł kartki z izby przyjęć tej jednostki (r.1942). Interesuje mnie co się działo z jednostką (ludźmi, sprzętem) po IX 1944 do wyzwolenia. Jeżeli przemieścili się w rejon południa, to skąd nieśmiertelnik (co prawda wysoki nr 2061) znalazł się w lubelskiem. Czy Rosjanie wzięli kogoś do niewoli? Może ktoś spotkał podobne numery na aukcjach, lub jest w ich posiadaniu, bądź zna ich historię.Wiem,że sprawa jest trudna, ale chcę spróbować...
Pozdrawiam.

Witam. Poszukuję każdej informacji dotyczącej tej osoby, (mój dziadek wcielony do armii niem.. Ostatnie informacje wg Deutsche Dienststelle, to pobyt w jednostce Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels na dzień 04.09.1944.
Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information