Skocz do zawartości
  • 0

zaginiony żołnierz -757- Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels

ratjo

Pytanie

Napisano
Witam. Poszukuję każdej informacji dotyczącej tej osoby, (mój dziadek wcielony do armii niem.. Ostatnie informacje wg Deutsche Dienststelle, to pobyt w jednostce Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels na dzień 04.09.1944.
Pozdrawiam

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obawiam się że Deutsche Dienststelle,jest instytucją posiądającą najwięcej informacji o byłych żołnierzach niemieckich,jeżeli oni nie udzielili informacji to może być problem.
Napisano
Witam. Dzięki za zainteresowanie. W lutym (25.02.2008) ktoś opisywał sytuację ze znalezieniem nieśmiertelnika z tej jednostki - miejsce w Puławach. Kiedyś też ktoś znalazł kartki z izby przyjęć tej jednostki (r.1942). Interesuje mnie co się działo z jednostką (ludźmi, sprzętem) po IX 1944 do wyzwolenia. Jeżeli przemieścili się w rejon południa, to skąd nieśmiertelnik (co prawda wysoki nr 2061) znalazł się w lubelskiem. Czy Rosjanie wzięli kogoś do niewoli? Może ktoś spotkał podobne numery na aukcjach, lub jest w ich posiadaniu, bądź zna ich historię.Wiem,że sprawa jest trudna, ale chcę spróbować...
Pozdrawiam.
Napisano
Witam. Poszukuję każdej informacji dotyczącej tej osoby, (mój dziadek wcielony do armii niem.. Ostatnie informacje wg Deutsche Dienststelle, to pobyt w jednostce Fl.H.Kdtr.A(o)7/VIII Oels na dzień 04.09.1944.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie