Kubaz Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Witam!!Nie wiem czy był już taki wątek, więc chciałbym zapytać.. Czy dzieło H.Guderiana Achtung Panzer" z 1937 zostało przełożone na język polski i wydane?? Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to proszę o wiadomość..Pozdrawiam :)J.Ż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Ja gdzieś kiedyś coś takiego widziałem na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coriolan Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Nie było polskiego tłumaczenia.Książka Guderiana,jak i de Gaulle Vers l'armee du metier"/Ku armii zawodowej"/ była w zbiorach przedwojennego Centrum Wyszkolenia Broni Pancernej w Modlinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaz Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 A po wojnie nikt nie wpadł na pomysł, żeby to przetłumaczyć i wydać???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 W Angli z tego co się orientuję to pierwsze pełne wydanie wyszło w 1992 więc też się nie śpieszyli... To kiedy u nas? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 szkoda ze w modlinie nikt do niej nie zajrzal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaz Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2008 No fakt, szkoda.. Przecież tam wszystko napisał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Kubaz- ty oczywiście przeczytałeś tą ksiązkę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaz Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2008 No niestety.. Znam dużo treści z różnych innych pozycji książkowych i referatów profesora uniwersytetu w Poczdamie Jörga Muth'a.. Dlatego chciałem zweryfikować to z oryginałem..I po co ta szydera?? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 szydery tam raczej nie ma - nie czytałem takze Guderiana ale jego literatura" była znana w Polsce przed wojną - swietny taktyk Stefan Mossor w swoich dziełach powołuje się na te opracowania tak samo jak na de Gaulla Mossor studiował i uczył się dowodzenia operacyjnego we Francji a te dzieła czytywał w oryginale W biblotekach szkół oficerskich była kiedyś cała masa takich iałych kruków " a i teraz napewno jest takze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Mossor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.