Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 taki oto piekny srebrny Krzyz wi sie traił !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Krzyz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 fotka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Ladny. Dales juz do id? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 dałem na iinym forum i czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 troszeczke lepiej widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam Gratuluje trafienia!!!Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Niezłe trafienie gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Na co tu czekać? Mi zajęło 10 sekund, żeby dojść do tego, że Militärverein Birkenlache Klix oznacza Związek Wojskowych Jagodzin (Birkenlache)i Klików (Klix) a medal jest zapewne pamiątkowym medalem dla członka tego związku, lata dwudzieste/trzydzieste, członkami byli zapewne weterani z okresu Wielkiej Wojny. Fajna rzecz, szczególnie, jeśli jesteś z tego rejonu.Jeśli niemiecki znasz, z pewnością spodoba Ci się i ta strona:http://freenet-homepage.de/spreewiese/geschichte.htmPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 dzieki za info tak jestem z tego rejonu Klix to dzis Klikow wioska istnieje a Birkenlache tez była wies tylko ruiny po lasach zostały obok KLIKOWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 MK a niemieckiego to raczej nieznam mozesz powiedziec o czym na tej stronce jest pewnie cos zwiazane z tematem ale ja tego niewiem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 a tu dołoze fotkę z mapka niemiecka z okresu przdwojennego własnie ten krzyz z tąd pochodz jest jeszcze Jagodzin wies połozona dalej w kierunku Zgorzelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 hej, wybacz ale teraz nie dam rady tłumaczyć, wróciłem od okulisty i ledwo widzę na ślepia :) na stronce jest historia miejscowości i różne ciekawe info, w każdym razie jeszcze jedna rzecz - korony na krzyżu mogą jednak sugerować, że to okres przed I wojną a stowarzyszenie zrzeszało kombatantów i weteranów wcześniejszych wojen, np. 1870/71. Więcej by Ci pewno powiedziały osoby z tamtych rejonów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik3 Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 wysłałem Ci tą przetłumaczoną (mniej więcej) stronę na e-mailapzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2008 dziki kolegom wam piekne MK i Chemi za pomoc jeszce tylko poprwka co do srebra byc moze jest posrebrzany ale to nie istotne i tak mi sie podoba hehe moj fant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.