Skocz do zawartości
  • 0

Bluza ss(leibermuster)orginal???

sten

Pytanie

Napisano
Wg mnie to podroba,ale prosilbym o zdanie ekspertow.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3273470471&category=15508

Pzdr.
sten

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki Monsun widze ze podzielasz moje zdanie,ta bluza wyglada jak nowa no i te bicia na zewnetrznej stronie nie pasuja .

co do uzycia to w 45, czesci 101.Jager Division(na slasku) i 20.Waffen-Grenadier-Division(esnische Nr.1)zostaly wyposazone w te uniformy.

Pzdr.
sten
Napisano
Witam,
mógłbyś bardziej rozwinąć Twoją myśl?Czemu uważasz, że jest to oryginał? Bardzo mnie to ciekawi.

Pozdr
Marcin
Napisano
Witaj Sten,
bicia nie są na zewnątrz tylko wewnątrz. Zauważyłem, że ten sam temat pojawił się na:

http://www.militaria-fundforum.de/thread.php?threadid=6427&sid=78da62c9217fd71d190143eca9ffc0f9

Ale moje obawy pokrywają się z tymi, prezentowanymi przez kolegów z Niemiec. Przy okazji dodam, że bardzo nie podoba mię ten rodzaj kamuflarzu. Mnie od zawsze pociąga wzór maskujący wyprodukowany dla Luftwaffe.

Pozdr
Marcin
Napisano
Nie jestem ekspertem w tym temacie ale wiem że niemcy byli wychowani w duchu ładu i porządku. Proszę spojrzeć na fotki 3 i 6 ( pagon ). Czy takie zakończenie nitki byłoby dopuszczalne i przeszło przez niemiecką kontrolę jakości ??
Pozatym wszwszystko wygląda jak oryginalna kopia zrobiona na zamówienie sklepu z militariami.
pozdrawiam
mac
Napisano
Mac, przepraszam że spytam: ile widziałeś oryginalnych niemieckich panterek z bliska i co możesz powiedzieć na temat ich wykończenia [ściegi, rodzaje nitek, stemple itd].
Kto według Ciebie szył mundury dla armii niemieckiej? Bardzo jestem ciekaw jak doszedłeś do wniosku, że zdjęcia przedstawiają oryginalną kopię"? I przy okazji wyjaśnij mi czym rózni się oryginalna kopia" od fałszywego oryginału"? Pozdrawiam serdecznie.
Napisano
Wg mnie to podroba,ale prosilbym o zdanie ekspertow.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3273470471&category=15508

Pzdr.
sten
Napisano
Witam,
jest kilka spraw, które wywołują u mnie mieszane uczucia. Raczej skłaniam się do tego, że jest to podróba, i postaram się ugruntować mój pogląd.
Wzór ten był bardzo późno wprowadzony (nie wiem, czy w ogóle został zatwierdzony do produkcji) i trafienie na kurtkę o tym wzorze materiału i do tego w takim stanie, to jest jak wygranie w totka na loterii, przy kumulacji 13.000.000 PLN. Teraz poważnie, jest ona za czysta, tzn. nie ma żadnych plam (chyba, że ktoś ją wyprał), bardzo, powiedziałbym nader wyraźne ściegi, nitka zbyt jasna. Do tego pieczęć zbyt wyraźna! Na mojej panterce z 1956r. pieczęcie są tak rozmyte, że praktycznie nic nie jest czytelne. Autor licytacji daje oczywiście 100% gwarancji, ale może sam nie wiedzieć, czy to oryginał, lub kłamie.

Pozdrawiam
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie