Skocz do zawartości

Roadrunner & Darek419 (2008)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 463
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Po drugiej stronie:
??CUS BORUSSORUM REX
Co to za monetka?
Obydwa przedmioty dałem na identyfikacje:
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=637893#670212

I to tyle :) wypad na mazury bardzo udany :D

Napisano
No widzę Panowie, że nie próżnujecie.
Nawet na urlopie?? To ma być hobby i przyjemność:)))
Co cóż ja próbuje zaatakować od dłuższego czasu, ale u nas takie upały, że nic człowiekowi się nie chce, na dodatek jagód ci u nas pod dostatkiem to w lesie ludzi więcej niż na wsi.
Szkoda gadać a raczej pisać:)))

Łuska od Mausera wzór 1871.
Gustav Genschow & Co., Durlach, Niemcy, luty 1886.
Fajna szkoda że troszkę sfatygowana.

Pozdrawiam.
Napisano
Gratuluję udanego urlopiku! Co do Silber groszy, muszę cię rozczarować - są posrebrzane a nie srebrne :)
Pozdrawiam
Napisano
Zalogowalem się na Odkrywcy i chcialem oficjalnie na forum pogratulowac wszystkich trafień :) Jak tylko będę mial coś interesującego to też się pochwale!
Napisano
Witamy 3Pawel3 ;)
A co do czyszczenia sokiem cytryny to zależy. Tutaj możesz śmiało, ale widziałem już zniszczone sokiem cytryny szelągi i półtoraki Zygmunta III Wazy. Naprawdę szkoda, bo jeden miał nawet rzadkość R7 ! :(
Napisano

Z tyłu widoczna data 1885r
Wiem że patyna i w ogóle,ale czy jest jakiś skuteczny sposób na doczyszczenie tego medalionu?
-czy pozostaje mi tylko oliwka i czas?

Napisano
Tak to sobie wymyślili: był Talar" i podzielili go na części i nazwali fenigiem i zrobili dziwną denominację i 1 był 1/ 360 częścią talara 3 były 120 częścią itp i td
Napisano

Zgodnie z obietnicą troche trafień z ostatniego weekendu. Bez rewelacji ale najlepszych fantów na tym zdjęciu nie ma bo musze postarać sie o jakiś lepszy aparat. Jakt tylko się uda wrzuce zdjęcia tych ciekawych monetek :)

Napisano

To znalezisko jest sprzed 2 tygodni ale chyba jest ciekawe :) Dzięki pomocy Darka419 ustaliliśmy że pochodzi ona od niemieckiej haubicy 105mm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie