Skocz do zawartości

Chryszczata, Komańcza, Maguryczne i okolica na majowy weekend.

ja20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W sumie co straż graniczna ma do rezerwatów, od tego są inne służby. Oczywiście może dać znać straży parkowej, leśnej, a sama przetrzepać samochód. SG może dużo w swojej działce" i wszystko zależy w danym momencie od jej dobrej woli. Współpracuje ściśle z SL (służba leśna)i odwrotnie, tak, że sie lubią, intruzów mniej :), mało, posiada sieć informatorów w terenie, nie mówiąc o cywilnych patrolach. Praktycznie cały teren obejmują B PN, C-W PK, J PK, a więc rycie zmienia krajobraz, co sie z tym wiąże? Straż parku czy leśna lub leśniczy może nałożyć mandat, wezwać policje, gdy popełniono przestępstwo lub co sie najczęściej zdarza zamknąć szlaban - ot taki psikus (praktycznie wszystkie drogi dojazdowe leśne boczne takowe mają), wtedy samochód na plecy, lub hasło przyszła koza do woza". Co mogą miejscowi ? Hmmm, mogą np. spuścić powietrze lub poprzebijać opony - oczywiście na drogach bocznych, złośliwców lub konkurencji tu nie brakuje. Więc udanych i szczęsliwych łowów, nie powinno być tak czarno, chociaż nigdy nic nie wiadomo :)
pozdr.
Napisano
cis o ile wiem SG ma duzo do rezerwatow,wspolpraca miedzy sluzbami lesni i SG jest widoczna.Kopanie w lesie bez zezwolenia to niszczenie mienia i w takim przypadku dlaczego sadzisz ze SG nie ma nic do tego tylko sluzby lesne powiny sie tym zajac.To samo tyczy sie kradziezy drzewa z lasu.Jezeli delikwen ktory zostanie zatrzymany przez SG nie bedzie liczyl na ich wyrozumialosc ( dogadac sie nie ma szans )to branzoletki na rece i na najbliszy posterunek
Napisano
Koledzy, sami kopiecie w Bieszczadach, chwalicie się swoimi znaleziskami, w jakimś tam wątku Huk napisał, że poznaliście się na forum, więc nie rozumiem, po co wasze głupie teksty, wasze straszenie strażą graniczną i leśną.Może mnie złapią, może nie, może dostane mandat, może tylko pogadają mam to w głęboko w dupie.Dołków nie zostawiam, śmieci po kanapkach, butelki zawsze zabieram ze sobą i to nie dlatego, że straż leśna się przyczepi.Straż leśna, graniczna to też ludzie, z tego co wiem, nie robią problemów, jeśli się syfu nie robi, można z nimi normalnie pogadać.Jeśli mi wstawią mandat, trudno złamałem prawo, muszę zapłacić.
Napisano
ja20 - a po to jak cię złapią to żebyś nie miał do nas pretensji - myślałeś że to takie proste -powodzenia życzę - Cis -w wyobraź sobie że jest takowy klucz :):):)
Napisano
jak narazie widze ze to ty wyrywasz z kontekstu.
czyje to slowa?:W sumie co straż graniczna ma do rezerwatów,od tego są inne służby.
Wyrywasz z kontekstu te zdania które ci najbardziej pasuja i krytykujesz innych a siebie stawiasz w swietle znawcy wszystkich tematow.Inaczej mowiac CO TO NIE JA ZROBIŁEM I GDZIE TO JA NIE BYLEM.
Ja cie nie prosze bys na mojej radzie polegal bo mi to kolo dupy lata I TAKIEJ RADY BYM CI W ZYCIU NIE UDZIELIL ale to co napisalem jak SG odnosi sie do poszukiwaczy to wiem od samych funkcjonariuszy SG.
A z tym pobieraniem odcisków palcow to juz przesadziles,za duzo ogladzasz kryminałów
Napisano
W sumie co straż graniczna ma do rezerwatów, od tego są inne służby. Oczywiście może dać znać straży parkowej, leśnej, a sama przetrzepać samochód. SG może dużo "w swojej działce i wszystko zależy w danym momencie od jej dobrej woli. Współpracuje ściśle z SL (służba leśna)i odwrotnie, tak, że sie lubią, intruzów mniej :)"
Masz rację wypisze mandat za niszczenie przyrody :)

CO TO NIE JA ZROBIŁEM I GDZIE TO JA NIE BYLEM." Padła jakaś konkretna lokalizacja, wyczyn, przechwałka w moich postach czy tylko dalsze bicie piany z użyciem tym razem Caps Lock-a ?
No to już widziałeś strażnika. Robimy postępy, chwali się. Pozostaje jeszcze dopracowanie terenu - Bieszczad czy Beskidu Niskiego, sądząc po hurtowych postach awoływawczych" z niedalekiej przeszłości, nie trzeba być ekspertem rozeznaniu konkretnej osoby. Uważam dalszą dyskusje za bezcelową, zresztą jak ktoś śledzi forum PS to zdanie ma wyrobione.........
Napisano
panowie ! Biesy mają łączyć :):) a nie dzielić ! Rysiek ja odebrałem cisa trochę inaczej-ale każdy wie swoje -prawda ? Cis co do klucza do lasu to dam tu później fotke :):):) Pamiętajcie panowie że Biesy to nie tylko wykrywacz ! to wspaniała atmosfera ,wspaniali ludzie i waspaniałe widoki !!!! Cały czas powtarzam to moim chłopakom -pozdro
Napisano
Wystąpienie chyba odniosło odwrotny skutek do zamierzonego czyli wiarygodność durszlaku spod znaku zygzaku.
Napisano
Pokój między chrześcijany :) Bieszczady są wielkie i wszystkich nas pomieszczą.
A co do tego straszenia to nie przesadzajmy, jak się jest spoko, dołeczki zakopuje i nie pyszczy strażnikom to nikomu raczej krzywdy nie zrobią.
Napisano
no i znowu spór o Bieszczady,wiem że teren konfliktowy od wieków,a jak pojawia się gość z miejscowości na S to burda gwarantowana, nawiasem mówiąc to nie zapraszam w Bieszczady bo to są MOJE Bieszczady,to ja tnę opony,spiskuje z niedżwiedziami przeciwko wam, zamykam szlabany i przekopuje fanty w niedostępne miejsca, ni pojawiajcie się TUTAJ bo to wszystko MOJE, MOJE, MOJE, no chyba że turystycznie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie