Skocz do zawartości

rutus first plus

michael13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie ma cewki z dziurką " , ja bym się zastanowił . Cewka ze zdjęcia jest bardzo niestabilna . Rutusa Firsta Plusa z cewką dziureczką " ;) w rozsądnej cenie , jak najbardziej polecam .

Pozdrawiam

Martin
Napisano
Kupel ma firsta plusa, i jego uwagi sa takie:
-dobry zasieg na militarke
-cewka mimo że jest pełna, to potrafi sie wzbudzać np przy stuknieciu w drezwo
-nie lubi deszczu (fałszywe sygnały)
-słabe zasiegi na monety.
Moja rada:
Jak chcesz na militarke to lepeij kup sobie tanszego rutusa fista, bez +. Na monety aczej obydwa nie sa przystosowane, a wyswietlacz do militarki jest niepotrzebny. No i pozatym jego cena jest wysoka. ja ma wykrywke na sprzedaż. Podobna do firsta tylko że z trybem dynamicznym, ale bez wyswietlacza.Za to taniej. Jak chcesz to pisz.

Pozdrawiam!
Napisano
saper 93 podaj mi swojego e-maila bo nie mogę znaleźć albo prześlij mi jakieś info i wycenę tego twojego wykrywacz:D Zdjęcia też mogą być. fusak@o2.pl
Pozdrawiam
Napisano
Jako użytkownik Rutusa First Plus od 3.5 roku, w tym od 2.5 roku z nową sondą, stwierdzam że większość przytoczonych wyżej wypowiedzi to niestety bzdety.

Wykrywacz ma przede wszystkim niezłe zasięgi na monety, łuski, itd. przedmioty kolorowe, charakteryzuje się bardzo wysoką czułością nawet na drobny kolor.

Po drugie, na militarkę (duże żelastwa) nadaje się raczej przeciętnie, nie jest ani specjalnie dobry ani zły. Być może w trybie statycznym sięga głeboko, ale zdecydowanie łatwiej posługiwać się dynamikiem (zwłaszcza dwutonowym).

Zasadnicze wady są dwie - raczej kiepska dyskryminacja, powodująca nieprzydatność wykrywacza na mocno zaśmieconym żelastwem terenie, oraz problemowy transport.

Na koniec raz jeszcze - RF+ jest bardzo czuły i wystarczająco głęboki na kolorki! Łuska mosiężna Mauser czy Mannlicher wykrywana na 25-30 cm to norma. Jest to wykrywacz uniwersalny, dobry dla początkujących, ze wskazaniem na zainteresowanie kolorową drobnicą.

Zdecydowanie TYLKO z sondą nowego typu (z dziurką) - różnica w stabilności jest kolosalna. No i na 4 baterie AA i z pokrętłem gruntu (przydaje się).

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie