von Neumarkt Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 Witam,kiedyś słyszałem że baterie alkaliczne są bezpieczne i nie wylewają się.Mnie niestety wylała bateria typu DURACELL,proszę o informacje jak to jest z nimi naprawdę!!!
hanuszczak Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 najwidoczniej nie jest alkaline;D;D;D;D::D:d
von Neumarkt Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 Widok z trochę innej strony,pozdrawiam v.N .
Damian84 Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 Jeśli dłużej nie używasz baterii wyjmuj je z wykrywacza Prawda że proste
justomen Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 czy zakupiłes baterie w tekturowym blistrze 4 szt.? czy ofoliowane?jeżeli ofiliowane to baterieie nieznajomego pochodzenia. duracell to dobra firma i trafiaja sie podróbki.
justomen Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 w jakiej części polski kupiłeś tą baterie? miasto?
von Neumarkt Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 Baterie w tekturowym blistrze,czyli wyglądają na oryginalne,kupione w dolnośląskiej Środzie.Bateria była krótko używana i służyła jako zapas.Termin ważności to marzec 2012.
Piorek Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Niestety baterie/akumulatory czasem wylewaja, nie jest to zalezne od opakowania, marki czy sklepu w jakim je sie kupuje - taki ich urok i kropka. Przy dostawie prosto z fabryki" trafila sie juz cieknaca Sony Stamina, swoja droga rewelacyjna bateria!Oczywiscie szansa ze bateria za 0,16zl wyleje jest wieksza niz przy tej za 1,50zl ;)
zabor Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Juuuuuż wyciągam bo ma idento na zapasie tez exp 2012.
justomen Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 bateria duracell niepowinna sie wylac nawet po 10 latach. ale trafic się może wadliwa. duracell pakowany jest w tekturowe blistry po 2 lub po 4 szt. na rynku rozprowadzane sa pseudo duracell w opakowaniu foioliowym i mimo że w wersji mocniejszej plus" to są o wiele słabsze od standardu. taka bateria może wylac. cena baterii typu LR 6 OD 2,20 w górę. z barerii to tylko duracell używam, w samochodzie mam latarkę 5 lat zima , lato która bardzo sporadycznie używam i świeci b. dobrze. niemam garażu. pozdrawiam.
beaviso Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Jest jeszcze Duracell pakowany po 4 w plastikowym etui.Ogólnie bardzo sobie chwalę te baterie, trzymają faktycznie długo, chyba najdłużej spośród wszystkich. Jedynie Energizery próbują dotrzymać Duracelkom kroku.Raz jeden Duracelki zaliczyły u mnie poważną wtopę. Jedna z czterech baterii, noworozpakowanych, była nie tylko wyczerpana, ale nawet nie przewodziła prądu! Wykrywacz nawet się nie włączał. Po zamianie felernej sztuki na baterię starą (z wyładowanego zestawu), wykrywacz włączył się i można było normalnie pracować, choć dużo krócej.M.
Piorek Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Duracell jak wszystkie produkty Procter & Gamble musza trzymac pewien poziom jakosci wlaczajac w to pieluchy, proszki do prania, szampony itp... Jednak produkuja je te same fabryki co inne baterie a reszte robia kroliczki :)W zalaczniku przyklad baterii Sonego wyprodukowanej w Chinach ale co ciekawe czesc baterii dla Sony bylo produkowanych w .... Polsce.Baterie pakuja roznie, blistry po 2, 4, 12 sztuk czasem jakas sztuka gratis" ale tez foliowane po 10-12 sztuk - slicznie zadrukowany blister jest zdecydowanie drozszy niz folia a tez zalezy gdzie te baterie maja trafic (sklepy, markety, serwisy itp). Konkurencja w bateriach jest duza wiec producenci kombinuja jak by tu urwac kilka grosikow. Jesli chodzi o jakosc baterii poza wszelka konkurencja sa baterie Energizer Industrialhttp://www.dodajmocy.pl/news-Baterie_Energizer_Industrial.htmlFakt ze nabycie ich przystwarza pewne klopoty ale cena! i jakosc sa warte zachodu. Kupuje je sie na paczki" nie na sztuki.Swietna choc droga bateria sa ogniwa Sony Stamina, baterie te przeznaczone sa do uzytku w urzadzeniach o duzym zapotrzebowaniu na prad. W wykrywaczach pracuja bardzo, bardzo dlugo.Zupelnie przyzwoite i w dobrej cenie sa baterie GP, uzywam ich jak zabraknie Industrali :)W wykrywaczach staramy sie NIE uzywac baterii cynkowo-weglowych!O akumulatorkach w wykrywaczach mam wyrobione zdanie i nigdy wiecej nie wloze ich do swoich wykrywaczy.
mrand Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Jeśli stosujesz naprawdę dobrej jakości baterie, dlaczego nie spróbowałeś użyć wysokiej jakości systemów zasilających opartych na sprawdzonych, markowych pakietach akumulatorów oraz optymalnie dobranych do nich ładowarkach? Z tego co mówisz, wnoszę, że nie próbowałeś lub próbowałeś bez przyłożenia do tego należytej uwagi. Zapewniam Cię, że warto. Osobiście, wytwarzając sprzęt, który służy do pracy, najczęściej w ekstremalnych warunkach, stosuję wyłącznie zasilanie ze specjalnie sporządzanych pakietów. Tylko one są w stanie dać wysokiej jakości i do tego w pełni przewidywalne zasilanie. Niestety to rochę" więcej kosztuje, ale bylejakość na wejściu równa się bylejakość pomnożona przez liczbę ogniw oraz kwadrat bylejakości ładowarki :) PozdrawiamMrand
Piorek Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Mrand masz racje, tylko kozystajac z gotowego juz rozwiazania nie widzialem sensu przerabiac zasilania na specjalnie przyzadzony pakiet" o ile producent nie przewidzial takowego rozwiazania. Pomijam kwestie techniczne tj. sprawdzenie stanu baterii ktora w Fisherku CZ-3D nie dziala prawidlowo na dostepnych na rynku akumulatorach, problemow z rownym dokreceniem klapki nie wspomne.U Ciebie sprawa jest latwiejsza, robiac jakis sprzet sam decydujesz jak bedzie on zasilany. Dla mnie pozostal czysty rachunek matematyczny, placic X zlociszy za przygotowanie pakietu zasilajacego oraz ewentualnie przerabiac wykrywacz czy kupic Industrala po 4,50 zlotego za bateryjke 6F22 i cieszyc sie z dlugich poszukiwan?Wygraly baterie...
beaviso Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Piorek,ponieważ również lubię baterie alkaliczne i jakoś nie mam ochoty przestawiać się na accu, powiedz mi proszę gdzie można kupić te Energizery Industrial 9V - w dodatku za kilka złotych??? Moja dziewczyna potrzebuje baterii 9V, ale przyzwoita alkaline chodzi po 10-15 zł w zwykłym sklepie. Czy można dostać te Industriale w necie? Gdzie? Z góry dzięki.M.
Kiler Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Tez sie zastanawiam skad bierzecie te ceny, bo zwykle zaczynaja sie od 9 zl za baterie 9V markowa.
Piorek Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Google...taka szukaczka" istnieje...Tak jak pisalem wczesniej, moze byc problem z ich nabyciem gdyz sa to produkty NIE! przeznaczone na rynek detaliczny.Sa jednak na Allegro ;)
justomen Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 wylana baterię duracel można wymienic tam gdzie się ją kupiło nawet za cały blister.
arex1973 Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Energizer Industrial miałem okazje testować są znakomite, niestety miałem tylko 4 sztuki. Trudno je kupić bo są tylko do zastosowań przemysłowych i nie wolno ich sprzedawać detalicznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.