Diago Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 i jak nikt nie ma zadnej koncepcji ??:((
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 a jednak :)danieloff,a posiadasz może jakieś źrodło gdzie można zerknąc na fotki takowych klamerek?Kiedyś widziałem podobne na pchlim bardzo tanio i zastanawialem się nad bliższym poznaniem tematu.z góry dziękówa.pozdro!
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 danieloff, odezwij się na gg:3762901, mam pytanie w sprawie owych klamerek i kuriczki (o ile nie poszła)pozdro!
danieloff Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Witam, nie używam gg od dawna, w razie czego skontaktuj się ze mną wieczorem na skype (digging_badger). Co do klamerki, to wg mojej wiedzy są to klamry cywilne, trafiałem takie w całosci i we fragmantach, jedną chyba nawet identyczną, wzornictwo typowe dla przełomu XIX i XX w. (secesja), ale może to być też późniejsze, międzywojenne naśladownictwo.
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 ja na poletku obok trafilem takową nabijkę/nakładkę może jest to nakładka na takową klamerkę?jak sądzisz?odezwę się wieczorem.pozdro!
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 dodam iż ciut większa od pudełka zapałek, nie posiada śladów po wąsach/nitach/zaczepach.Nie jest obłamana.pozdro!
danieloff Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Obawiam się, że może być problem w jednoznacznej klasyfikacji i wydatowaniu takich klamerek - ja po prostu wrzucam je do skrzyneczki z naparstkami, odpustowymi pierścionkami i broszkami, spinkami do włosów i innymi wykopanymi cywilnymi bibelocikami.
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 starsze niż prl zawsze cieszy, pozatym i tak są piękne :)
Diago Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 to dobrze mi sie wydawalo ze klamerka :)))
Pytanie
Diago
prosze o id
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.