Skocz do zawartości
  • 0

błąd w artykule

jerzyk

Pytanie

Napisano
witam
ostatni muner Odkrywcy" - do artykułu „Znakowanie amunicji państw skandynawskich” zakradł się błąd w nazewnictwie - nazwa norweskiego miasta w którym produkuje się amunicję to RAUFOSS a nie „Rafouss” jak podano w tekście. chochliki górą !
pozdrawiam - jerzyk

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja żyję nadzieją, że ujrzę w końcu w bibliografii do serii artykułów o niemieckich odznaczeniach prawidłowo napisany tytuł książki K-G Klietmanna - Auszeichnungen DES deutschen Reiches...
Ale tu trudno podejrzewać chochlika, skoro od miesięcy z uporem pisane mamy das".
Napisano
Witam
Dzięki za poprawkę, niestety jestem tylko zwykłym człowiekiem i błędy zdarzają się mi nader często, ale staram się popełniać ich jak najmniej. Faktycznie wygląda to na literówkę, co się zdarza podczas pisania artykułów.
W związku z nowymi materiałami jakie dotarły proponuje uzupełnienie danych w tym temacie o adnotacje:
1896 - Rødfos Patronfabrik (RP)
1900 - Rødfos Patronfabrik og Krudtværk (RP)
1906 - Raufos Patronfabrik og Krudtværk (RP)
1924 - Raufoss Ammunisjonsfabrikker (RA)?

Pozdrawiam: Piotr J. Bochyński

Napisano
Chciałem dobrze i przedobrzyłem, jak widać zjadło zagrabaniczne literki, więc mała poprawka na język polski:

1896 - Rodfos Patronfabrik (RP)
1900 - Rodfos Patronfabrik og Krudtvaerk (RP)
1906 - Raufos Patronfabrik og Krudtvaerk (RP)
1924 - Raufoss Ammunisjonsfabrikker (RA)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie