a.m.m.s Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Dwa z takich papierków posiada znak wodny PKP. Podrawiam a.m.m.s
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 hejo a.m.m.s, zanim cokolwiek dodam najpierw inne historie :)@ Arbi1000 - rozumiem, że chodzi o to, znalazłem resztki kleju, więc to pewnie tak wyglądało. Dzięki!
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 @ Tempest, plany w trakcie realizacji ;) jeszcze będzie możliwość przeczytać wszystko, jak to piszę tak obiecuję! Dam znać, jak wprowadzę zamierzenia w czyn!
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Taki jeszcze papierek, teraz pewno śmieszny ale kiedyś musiał nieźle komuś nerwów zeżreć ;)
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 @ a.m.m.s. Sorki... Michał coś mi się pokręciło, wiele imion, nazwisk nie pamiętam, może i lepiej. Nie czaję o co chodzi z tym krzyżem, może myślisz o kim innym, albo mi się pomieszało." hehe o krzyżu miałem na myśli foto z 2008-04-04 01:37:00 i hasło:Czy na takich dokumentach oficjele faktycznie podpisywali się własnoręcznie? Taki ówczesny Prezes Rady Ministrów.. jakby ktoś mi podał nazwisko osoby piastującej tę godność w momencie nadania będę wdzięczny, bo jakoś nie mogę znaleźć"No aaaaale udało się, oto w pełnej krasie autograf mało znanego premiera Aleksandra Prystora - też bardzo ciekawej osobowości!
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 a.m.m.s., świetne dokumenty, przede wszystkim od jednego człowieka, poza tym piękne pieczątki! Szczególnie Bahnmasterei Terespol i przedwojenne, wraz z podpisami! Gratuluję, jest moc ;)Tym bardziej scyzoryk mi się w kieszeni otwiera gdy na all.. widzę aukcje typu sprzedaję zdjęcie pradziadka" albo inne medale i zdjęcia tej osoby na pozostałych moich aukcjach". Może i mam duszę romantyka ale jakbym dorwał dziadów po alkoholu romantyzm by się nagle skończył.Pozdrawiam i zachęcam do wklejania ciekawych dokumentów uratowanych nie tylko przed spaleniem ale i przed ogólnie pojętym zapomnieniem.
szczepciu Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Gratuluję MK. Ja też miałem okazję pozyskać dokumenciki znalezione na pewnym stryszku, które przekazałem Muzeum AK w Krakowie. Oto link do tego tematu:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=359403#359403Pozdr.szczepciu
MK Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 dzięki szczepciu za udzielenie się, link pasuje jak ulał, jak ogarnę ten urdel" odezwę się do Ciebie ale to dopiero za kilka miesięcy prawdopodobnie... ale za to raz a dobrze - bo możliwe, że będzie sprawa ;)
MK Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 PS - pytanie kierowane tylko do mscicielaSS pod każdym aliasem itp - ten kolarski2 bobasek to nie Ty ;>
MK Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Napisano 12 Kwiecień 2008 Kolejny krok, to nie TEN medal ale zawsze materiał poglądowy ;) Plan idzie powoli do przodu jak silnik Diesla...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.