Skocz do zawartości

Uratowane przed zapomnieniem i ... spaleniem

MK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

@ a.m.m.s. Sorki... Michał coś mi się pokręciło, wiele imion, nazwisk nie pamiętam, może i lepiej. Nie czaję o co chodzi z tym krzyżem, może myślisz o kim innym, albo mi się pomieszało." hehe o krzyżu miałem na myśli foto z 2008-04-04 01:37:00 i hasło:
Czy na takich dokumentach oficjele faktycznie podpisywali się własnoręcznie? Taki ówczesny Prezes Rady Ministrów.. jakby ktoś mi podał nazwisko osoby piastującej tę godność w momencie nadania będę wdzięczny, bo jakoś nie mogę znaleźć"
No aaaaale udało się, oto w pełnej krasie autograf mało znanego premiera Aleksandra Prystora - też bardzo ciekawej osobowości!

a.m.m.s., świetne dokumenty, przede wszystkim od jednego człowieka, poza tym piękne pieczątki! Szczególnie Bahnmasterei Terespol i przedwojenne, wraz z podpisami! Gratuluję, jest moc ;)
Tym bardziej scyzoryk mi się w kieszeni otwiera gdy na all.. widzę aukcje typu sprzedaję zdjęcie pradziadka" albo inne medale i zdjęcia tej osoby na pozostałych moich aukcjach". Może i mam duszę romantyka ale jakbym dorwał dziadów po alkoholu romantyzm by się nagle skończył.
Pozdrawiam i zachęcam do wklejania ciekawych dokumentów uratowanych nie tylko przed spaleniem ale i przed ogólnie pojętym zapomnieniem.

dzięki szczepciu za udzielenie się, link pasuje jak ulał, jak ogarnę ten urdel" odezwę się do Ciebie ale to dopiero za kilka miesięcy prawdopodobnie... ale za to raz a dobrze - bo możliwe, że będzie sprawa ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie