Menzo Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam. Napewno koledzy spotkaliscie sie z tą wersją wiec posiadacie wiecej info na jego temat.+++++Pozdrawiam++++
ejni Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Witam, uruchamiam ponownie temat ostatnio mi wyszły 2 takie guziki jeden z 1913 a na drugim daty nie widać fotek nie dodam ponieważ nie posiadam dobrego aparatu. Czekam na odp.Pozdrawiam Ejni
8total4 Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 guzik urzędowy/sztabowy, wz. z II-połowy XIXw, ze starszym typem orła.kol. ejni: na 100% na takim guziku nie moze byc daty 1913, w twoim przypadku musi to byc guzik z nowszą wersją orła.pozdro!
karpik Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Total- luknij na tą stronkę i niemieckie guziki pocztowe(post). Sam ostatnio się zdziwiłem, że to pocztowce.http://www.knopfsammler.de/main_index.htmlPozdro.
karpik Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Cofam słowa. Najpewniej urzedniczy- choć na stronce, którą podałem identycznego do guziolka Menzo nie ma. Nummer / number : W_D0804- bardzo podobny.Pewnie kwestia producenta.Pozdro.
ejni Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Szanowni koledzy jutro ew. po jutrze dodam fotke MOJEGO guzik przyznam, racje być może się nie przyjrzałem ale wy może zauważycie ew. zmiany.Pozdrawiam Ejni
8total4 Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Karpik, myślę że sztance producentów różniły się mniejszymi bądź większymi szczegółami, szczegolnie w kwestii wykonania piór, które muszą byc na guziku symetryczne i równiutkie.Orzeł z guzika kol. Menzo to cesarski orzeł z II-połowy XIXw.Wcale bym się nie zdziwił gdyby pocztowcy uzywali takiego samego guzika, a tylko np. na patkach nosili trąbki..pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.