senectus Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Napisano 1 Kwiecień 2008 Prosze od id munduru. Nie znam sie na tym za bardzo, choc wydaje mi sie ze moze to byc jakas straz pozarna. Moze jakies sugestie co do odznaki z lewej strony. Pozdrawiam
8total4 Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 ewidentnie mundur wz.19 - guziki o dużej średnicy.pozdro!
senectus Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Napisano 1 Kwiecień 2008 To i tak jak dla mnie duzo informacji. Z ta odznaka to myslalem ze po jej okrągłym ksztalcie mozna jakies dopasowac,ktore ewentualnie moglyby byc.
senectus Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Napisano 16 Lipiec 2009 Odgrzewam stary watek po ponad roku,ale mam jeszcze pytanie co do butow. Czy sa to saperki? Nasunelo mi sie ze osobnik ze zdjecia mogl byc saperem, gdyz w 1943 gdy sie zglosil w Sielcach zostal skierowany do batalionu saperow.
8total4 Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 oficerki lub saperki..Myślę iż bez konkretniejszych informacji ciężko łączyć te fakty ze sobą..Nie mniej jednak twoja teoria wcale nie musi być błędna.pozdro!
senectus Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Napisano 1 Kwiecień 2008 Prosze od id munduru. Nie znam sie na tym za bardzo, choc wydaje mi sie ze moze to byc jakas straz pozarna. Moze jakies sugestie co do odznaki z lewej strony. Pozdrawiam
Pytanie
senectus
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.