Skocz do zawartości

Takie moje Fanty przed sezonowe

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis z ranca bylem na chwile z kolegom polska skrzyneczka do 30stki zanim trafilem na mjiescowke minelo troche ja ja tak rozprulem w korzeniahc byla deszczyk zaczol padac wiec moze sie cos jutro trafi ,pozatym jak wracalem wszedzie duze sygnaly

i mam male pytanko wszystkie polskie zapalniki altylerysjkie pasowaly dowszystkiego bo mam stocka dlugiego zapalnik z 75 wchodzi ładnie do małego rozniezm do polskiej 105mm tez jak i do ogorka od granatnika wz 36 nie kumam polacy produkowali te zapalniki tak aby sluzyly do wszystkiego??

a co jeszcze do tych ogorkow groszki sa ladne one neirdzewieja chyba ze z wody to odpada kruchy material lotki zawsze najbardzej ucierpaja a tu sami widzicie lotki zajebisty stan biała farbka chociarz to dla mnie troche dziwne ze biała je malowali

ja20 :P to tak jak ci napisal MK zerknji :P nie ukrywam ze bylo ciezko wybebeszyc ale sie dostalem no filc sie przykleil do gwwintu jak kiedys pierwszy kopnelem to wydawalo mi sie ze to zapalnik ale zaczelem grzebac i ze zdziwieniem stwierdzilem ze filcowy hehe wyciagnelem patrze mosiadz pod tym kiedys znalazlem skorupe od polskej 105 do tej pory zaluje ze tej nakladki nie wyciagnelem bo mi czarnuchy zabraly normalnie 105 zadka a pozatym z ladnymi biciami na skorupie PK 1927 WOrzełP to czesc co na niej piskalo ale nei zapomne tych bic

Witam ja20 tak byly zaslepki ebonitowe mialy kolor czarny lub brozowy bo np jak by nie maily zaslepek a byly by uzbrojone przy transporcie to nie wiem czy z ciezarowki by cos zostalo bo przy strzasie na ciuze by udezyl zapalnik w skrzynke :)

pozdro Rafał

heheh jaka pompa elo jak nie znasz sie nie pisz bo normalnie ze smiechu jebne:P Facet zaslepki w polskich ogorkach byly z filcu materialu
do tego pod nia podkladka mosiezna i zwykly drut ocynkowany oczko pierscien zlapany lutownica na koncu do wykrecenia zreszta wyrwac bylo mozna ta zaslepke bez problemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie