pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Zamek Mosiek 1 wojna stan jak widac wedlug mnie dobry bo lezal okolo 100latek w rowie merioracyjny hehe za domem znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 magazynek zapasowy do lewolweru 1 wojna smiten weson podajrze cyz jakos to tak sie piska ładownik luski w nim byly rozerwane podejrzewam ze do ognia trafil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 to cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 kilka sztuk od wz36 polaka oczywiscie same skorupki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 z okopow carskich luseczki konserwa pusta niestety sporo podkuwek ze szkuneczki drewnianej wiec sadze ze z polowej stajni wrzesniowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 kurde sorka zapomnialem zaladowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Dzis z ranca bylem na chwile z kolegom polska skrzyneczka do 30stki zanim trafilem na mjiescowke minelo troche ja ja tak rozprulem w korzeniahc byla deszczyk zaczol padac wiec moze sie cos jutro trafi ,pozatym jak wracalem wszedzie duze sygnaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Zazdroszcze ci bardzo tych polskich ogórków. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Nie wybuchną te ogórki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 puste sa :P te kulka to zatyczki zastempcze do transportu filcowe:P wiec bezpieczne nie posiadaja zadnych materialow wybuchowych:PP pozatym polowa lotki ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 sora za jakosc zdjatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 i mam male pytanko wszystkie polskie zapalniki altylerysjkie pasowaly dowszystkiego bo mam stocka dlugiego zapalnik z 75 wchodzi ładnie do małego rozniezm do polskiej 105mm tez jak i do ogorka od granatnika wz 36 nie kumam polacy produkowali te zapalniki tak aby sluzyly do wszystkiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 a co jeszcze do tych ogorkow groszki sa ladne one neirdzewieja chyba ze z wody to odpada kruchy material lotki zawsze najbardzej ucierpaja a tu sami widzicie lotki zajebisty stan biała farbka chociarz to dla mnie troche dziwne ze biała je malowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Jesli moge tot ak określic to była konserwa wydawalo mi sie ze ogurki w stalowych przenosili a jednak drewniana moze w stalowych byly juz uzbrojone a w drewnianych w magazynach do transportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Mam pytanie, bo w temacie ogórków" jestem kompletnie zielony, czy to co wystaje, w miejscu zapalnika, takie kółeczka, to jakieś zaślepki transportowe, czy coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 ja20, zerknij 6 postów wyżej w tym wątku ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 ja20 :P to tak jak ci napisal MK zerknji :P nie ukrywam ze bylo ciezko wybebeszyc ale sie dostalem no filc sie przykleil do gwwintu jak kiedys pierwszy kopnelem to wydawalo mi sie ze to zapalnik ale zaczelem grzebac i ze zdziwieniem stwierdzilem ze filcowy hehe wyciagnelem patrze mosiadz pod tym kiedys znalazlem skorupe od polskej 105 do tej pory zaluje ze tej nakladki nie wyciagnelem bo mi czarnuchy zabraly normalnie 105 zadka a pozatym z ladnymi biciami na skorupie PK 1927 WOrzełP to czesc co na niej piskalo ale nei zapomne tych bic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isiu66 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Witam ja20 tak byly zaslepki ebonitowe mialy kolor czarny lub brozowy bo np jak by nie maily zaslepek a byly by uzbrojone przy transporcie to nie wiem czy z ciezarowki by cos zostalo bo przy strzasie na ciuze by udezyl zapalnik w skrzynke :) pozdro Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Tak tak isiu66... Były ebonitowe, ale to nie sa niemieckie ogórki!!!! Tylko polska amunicja go granatnika wz. 36 ktorych takich jak piszesz nie stosowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2008 heheh jaka pompa elo jak nie znasz sie nie pisz bo normalnie ze smiechu jebne:P Facet zaslepki w polskich ogorkach byly z filcu materialudo tego pod nia podkladka mosiezna i zwykly drut ocynkowany oczko pierscien zlapany lutownica na koncu do wykrecenia zreszta wyrwac bylo mozna ta zaslepke bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.