Skocz do zawartości

Czy ACE250 nadaje sie na pole?

dado373

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam problem niedawno zakupiłem ace250 i jest to moja pierwsza odkrywka. Na drogach leśnych radzi sobie znakomicie i zawsze wyskakują jakieś monetki itp , lecz na polu zawsze chodze bez porządanego efektu czyli jakaś monetka, guziczek itp. Czy ace250 ma zbyt mały zasięg czy raczej nigdy nietrafiam dobrego poletka ? Prosze o komentarze....
Napisano
To zalezy od pola. Ja ze swoim ACE chodziłem po polu i wychodziło sporo łusek monetek itp. A po jakim polu chodzisz,świeżo zaorane (czyli górki dołki),czy po równym??
Napisano
moim zdaniem trafiłem na kiepskie pole... ja czsami znajduje monety bardzo blizko powierzchni a czasmi nawet leza na wierzchu. Pozdro
Napisano
Na swiezo zaoranym polu macha się zawsze wysoko cewka aby nie stukać o gródy, wiadomo zasięg w ace jest jaki jest i lepiej machać przy samej ziemi(ale to na zabronowanym polu). A moze skoro nic nie znajdujesz to tam ktoś juz był...
Napisano
Jutro skocze na pare godzin na jakięś nowe poletko i dam wam na znać o efektach ;} . Może i na tych poletka co na nich byłem jak mówicie były przeszukane.
Napisano
Ja z moim ACE zaczynam od obrzeży pola.Wtedy jest największe prawdopodobieństwo znalezienia czegoś ciekawego.Zasięg gareta jest wiadomy dlatego szukamy tam gdzie miejscówka jest dziewicza lub nie przeorana przez prawie 70 lat historii polskiego rolnictwa.
Napisano
Witam kolegów z zasięgiem nie bardzo mogę się zgodzić.
Ja na głębokości 80 cm wytargałem nabój od mosina a innym razem wiadro z 1 m. i trochę innych rzeczy z ok 50cm. a mam go od 3 lat i na razie sprawuje się nieźle.
Pozdrawiam.
Napisano
Z 80 cm nabój od mosina? Za pomoca ACE? To jakas bajka - maxymalnie 35 cm dla całego naboju... Wiadro z metra? To juz predzej ale różne rzeczy z 50 cm? Moj ACE widzi z 50 cm jedynie hełmy i puszki po piwie...
Napisano
Nie powiem ze zabawka, moze wygląda przezabawnie, ale to jest jednak wykrywacz metalu (widzialem MD i to jest dopiero zabawka) choc nie jest najwspanailszy to dla szukania drobnicy sie nada nieźle - w dodatku jest bardzo tani i prosty w obsłudze a to plus.
Napisano
tak 40cm na monetke z ace? dobre sobie. chyba wielkosci denka od słoika :)
blache ołowianą? a kto z ołowiu robił kiedykolwiek blachę?
czy ja o czymś nie wiem?
pozdro!
Napisano
Moneta 40 cm?? A czy ty napewno masz ACE?? Ja głębiej jak 50 cm nigdy nie kopałem a przedmioty typu moneta łuska nigdy nie głębiej jak 25 cm(mierzone na oko)
Napisano
Dla ace 30 cm to max dla monet i to takich dużych jak carskie kopiejki (te wielkie, miedziane i grube), Z 40 cm nie ma szans na jakąkolwiek monete. A co do blachy z ołowiu na 1,5 metra - z 1,5 metra to ace nie dostrzega niczego, nawet samochodu...
Napisano
Co do zasięgu Ace chłopaki w ostatnich postach wyrazili się dość jasno" co nie zmienia faktu , że z 250 spokojnie możesz biegać i po polach i po łąkach i po lesie.Jak jest całkiem pusto to szukaj nowych miejsc i do boju.
Napisano
Widze że wsród nas sa także bajkopisarze!
Wiadro z 1,5 metra -dobre,nie wiem czy to by smetek złapał.
Pewnie to ci wygłaszaja te teorie co jeszcze wykrywki w rękach nie mieli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie