fiku Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 http://wiadomosci.onet.pl/1714901,12,item.htmlProces hobbysty-ekstremisty" za... czołg W Rosji ma się dziś rozpocząć proces pasjonata sprzętu wojskowego z okresu drugiej wojny światowej. Rosyjska prokuratura zarzuca mu propagandę ekstremizmu. Dziennik Izwiestia" opisał historię Wiaczesława a z Nowosybirska, który zrekonstruował kilka maszyn bojowych z okresu wojny. Tydzień temu zorganizował pokaz sprzętu i symulację walki z udziałem niemieckiego czołgu i rosyjskiego T-34. Wygrał czołg rosyjski.Następnego dnia konstruktor dowiedział się, że prokurator rejonowy był niezadowolony z faktu, iż na czołgu niemieckim był namalowany równoramienny krzyż, a nie swastyka. Na swoją obronę Wierewoczkin przyniósł zdjęcia czołgu Tygrys" z 1943 roku i współczesnego niemieckiego czołgu Leopard", na których również widnieje krzyż. Niewiele to pomogło - hobbysta został ukarany grzywną w wysokości tysiąca rubli, czyli 100 złotych, za jazdę pojazdami bez tablic rejestracyjnych. Teraz ma stanąć przed sądem.
persecutor Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 A ja myślałem, że współczesne krzyże BW są inne niż WH kształtem (taki a'la maltański teraz jest a nie prosty).
bolas Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Dokładnie ... Kafka wysiada ...:(...)ukarany grzywną (...) 100 złotych, za jazdę pojazdami bez tablic rejestracyjnych" Czyli generalnie przyczepili się jednego, chodziło o drugie a dostał za trzecie ;)
wm71 Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Nie wiesz fiku czy jest w sieci filmu z tego pojedynku?Myśle że wiele osób by go chętnie zobaczyło!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.