Majpek1 Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 Wczoraj wpadłem na pomysł jak konserwować metal . A jakby lakierem do drewna aby nie brała go rdza . Wyrażcie swoje opinie na ten temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 jak sama nazwa wskazuje lakier do drewna jest do drewna, lepiej dołożyć te 5-15 zł i zrobić to raz a porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majpek1 Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 Ale ja tak malowałem i był super efekf . Wyglądał jak z magazynu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Lakier do drewna na metalu może ci się wkoncu zacząć się łuszczyć.pzdrwesołych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 lekka profanacja Panowie.pozdrawiamstangret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirogen Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Witam a ja proponuje lakier podkładowy do drewna jako konserwacja , na rdze ja malowałem i uzyskałem ładny efekt zbieram militaria i je odnawiam oczyszczam eksponat tanim płynem do wc potem papier ścierny nie czyszcze do gołego metalu tylko troche i maluje lakierem podkładowym dwie warstwy jak ktoś chce to prosze sprawdzić na małej rzeczy aby zobaczyć efekt pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirogen Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Po kilku latach nie widziałem na eksponatach łuszczenia tą moją metodą i cały czas jest ok wizualnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirogen Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 tylko po czyszczeniu płynem do wc trzeba dokładnie umyć wodą z tego płynu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Militarke w stylu bagnety wykopki, hełmy, łuski stalowe, po elektrolizie i wyszorowaniu mechaniczne szczotą na wiertarce, ja je smaruje następnie smarem grafitowym, mała warstewka ale dokładnie ! I czekam kilka dni aż wsiąknie ładnie, po czym go dokładnie wycieram szmatami, kolorek ladny, rdza nie łapie, i nie brudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 11 Kwiecień 2008 Share Napisano 11 Kwiecień 2008 swieczka rozpuszczona w benzynie a nastepnie wtarta w metal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Do metalu polecam lakier akrylowy do kupienia w każdym Polmozbycie za 15zł, jeśli chodzi o konserwację lakierem do drewna, widziałem kamienie/głazy pamiątkowe pomalowane tymże środkiem, nic nie odpada, nie łuszczy się itp., a i przyzwoicie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.