Skocz do zawartości

bardzo tania konserwacja

Majpek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a ja proponuje lakier podkładowy do drewna jako konserwacja , na rdze ja malowałem i uzyskałem ładny efekt zbieram militaria i je odnawiam oczyszczam eksponat tanim płynem do wc potem papier ścierny nie czyszcze do gołego metalu tylko troche i maluje lakierem podkładowym dwie warstwy jak ktoś chce to prosze sprawdzić na małej rzeczy aby zobaczyć efekt pozdrawiam.

Militarke w stylu bagnety wykopki, hełmy, łuski stalowe, po elektrolizie i wyszorowaniu mechaniczne szczotą na wiertarce, ja je smaruje następnie smarem grafitowym, mała warstewka ale dokładnie ! I czekam kilka dni aż wsiąknie ładnie, po czym go dokładnie wycieram szmatami, kolorek ladny, rdza nie łapie, i nie brudzi.

• 2 weeks later...
Do metalu polecam lakier akrylowy do kupienia w każdym Polmozbycie za 15zł, jeśli chodzi o konserwację lakierem do drewna, widziałem kamienie/głazy pamiątkowe pomalowane tymże środkiem, nic nie odpada, nie łuszczy się itp., a i przyzwoicie wygląda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie