emilwkpg Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 witam mam ładny egzemplaż poezji Schillera jestem ciekawy ile ta ksiazka moze byc warta? ma ponad 105 lat co wynika z dat wreczenia jej w lipsku. w calosci jest pisana gotykiem,posiada opisy i obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Co najmniej bańkę milion jak nic ... ;)A serio to pewno popularna sprawa, nie oczekiwałbym jakichś kokosów. Masa starych książek niemeickich jest, rzuć okiem na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Jak o książkach mowa, ostatnio kolega pokazywał mi niemieckie książki po dziadku, tematyka łowiectwa, całość pisana gotykiem, kolorowe ilustracje, format A3 na papierze kredowym, naprawdę piękne. Było to coś w stylu encyklopedii myśliwego czy inne podobne. Zdziwiony byłem jakością litografii, niestety pamiątka, bezcenna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Panowie wczoraj lekarz pokazał mi niemiecki podręcznik położnictwa z roku 1905. Doskonały papier, świetne litografie. Musiał ją tylko oddać do introligatora, stara bo okładka poprzecierała się.Okłądka twojego Schillera w stylu Jugendstil czyli po naszemu secesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 ksiazka nie jest nic warta.Caly XIX wiek traktuje sie cenowo jako wspolczesne, chyba ze pierwsze wydanie itp.Wartosc zaczyna sie od polowy XVIII wieku w dol - wtedy ok 200-1000 zl, w zaleznosci co.Powazne pieniadze natomiast dla dziel wydanych przed 1600r.pozdrawiam i przepraszam ze popsulem humor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilwkpg Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 nie no spoko:) przynajmniej sie czegos dowiedzialem :D dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.