Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Piękny album z fotografiami i rycinami polskich portów, stoczni, latarni morskich, marynarzy, statków i okrętów - Polska na Morzu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Strona tytułowa wraz z listą autorów [ rok wyd. 1935 ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Powyższe książki to wczorajsza zdobycz", efekt wstępnego przeglądu starej szafy w starym domu starszych państwa:)A obok i poniżej dzisiejszy Mauserek, znaleziony tam gdzie się spodziewałem go znaleźć. W miejscu gdzie kiedyś już kilka całych naboi znalazłem, jest teraz budowa, więc trochę się rozejrzałem i jest... łuska w złym bardzo stanie, ale za to śliczny pocisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Tenże pocisk.PS.W pobliżu znalazłem kilka fragmentów kości, jedna wygląda na kość ramieniową, czy to wystarczający powód by gdzieś to zgłosić?PozdrawiamNoah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koppelmann Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Fajne fanty ta Gapa z torby/sakwy Gdańskiego Policjanta" to orzeł z czaka schupo.Tu są fotki: http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S025158.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Dzięki wielkie za id. Stwierdzenie że to z sakwy było poparte tym, że mój brat znalazł identyczną gapę na aledrogo i tam dodane było zdjęcie niemieckiego munduru z sakwą, na której umocowana była podobna gapa, jeśli nie taka sama. Czy jest to możliwe? Że taki sam element był użyty w innym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Ta książka, Polska na morzu", rewelacyjna rzecz... I to w ładnym stanie Ci się trafiła, oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 dziś trzy godzinki w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 cosik zdjątko nie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 no w końcu poszło to efekt trzech godzinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 sturmpancer znalazłeś taki sam sygnet jak ja czy twój też jest z mosiądzu (miedzi)czy coś w tym kolorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 a tam reszta ciul ale sturmpanzer, zapodaj jak możesz dobre zdjęcia orzełka i guzika na lewo od pierścienia :) Myślę, że wielu się spodoba. pozdro gratki i witaj na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.