Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Piękny album z fotografiami i rycinami polskich portów, stoczni, latarni morskich, marynarzy, statków i okrętów - Polska na Morzu"
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Strona tytułowa wraz z listą autorów [ rok wyd. 1935 ]
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Powyższe książki to wczorajsza zdobycz", efekt wstępnego przeglądu starej szafy w starym domu starszych państwa:)A obok i poniżej dzisiejszy Mauserek, znaleziony tam gdzie się spodziewałem go znaleźć. W miejscu gdzie kiedyś już kilka całych naboi znalazłem, jest teraz budowa, więc trochę się rozejrzałem i jest... łuska w złym bardzo stanie, ale za to śliczny pocisk.
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Tenże pocisk.PS.W pobliżu znalazłem kilka fragmentów kości, jedna wygląda na kość ramieniową, czy to wystarczający powód by gdzieś to zgłosić?PozdrawiamNoah
koppelmann Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Fajne fanty ta Gapa z torby/sakwy Gdańskiego Policjanta" to orzeł z czaka schupo.Tu są fotki: http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S025158.html
Noah Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Dzięki wielkie za id. Stwierdzenie że to z sakwy było poparte tym, że mój brat znalazł identyczną gapę na aledrogo i tam dodane było zdjęcie niemieckiego munduru z sakwą, na której umocowana była podobna gapa, jeśli nie taka sama. Czy jest to możliwe? Że taki sam element był użyty w innym miejscu?
kowalinho Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Ta książka, Polska na morzu", rewelacyjna rzecz... I to w ładnym stanie Ci się trafiła, oby tak dalej :)
sturmpanzer73 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 no w końcu poszło to efekt trzech godzinek
luzik400 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 sturmpancer znalazłeś taki sam sygnet jak ja czy twój też jest z mosiądzu (miedzi)czy coś w tym kolorze?
MK Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 a tam reszta ciul ale sturmpanzer, zapodaj jak możesz dobre zdjęcia orzełka i guzika na lewo od pierścienia :) Myślę, że wielu się spodoba. pozdro gratki i witaj na forum!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.