Skocz do zawartości

Moje zbiory

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Skrzynka na bandaże i ich 4 sztuki, które się ostały. Napis na skrzynce wskazuje na miejsce pochodzenia HEIDENHEIM [ miejscowość,w której odbywało się szkolenie wcześniej opisanego Polaka ze zdjęć.

Napisano

Z grawem:

Dem Techn. Leiter zum Geburtstag
die Gefolgschaft Aviacijos Dirbtuves

Kaunas, 18.4.42

Dyrektorowi Technicznemu na urodziny
załoga Warsztatów Lotniczych

Kowno, 18.4.42

Czy ktoś wie coś więcej o tych Warsztatach? Popielczniczka jest z lekkiego stopu i kształtem przypomina przekrój śmigła, czy jest tylko tak stylizowana, czy mogła być wykonana faktycznie z jakiejś części?

Napisano

Mój ulubiony fant.

Gapa z torby/sakwy Gdańskiego Policjanta, tak została zidentyfikowana przez mojego brata, ale czy na pewno? ma ktoś może jakieś zdjęcia?

Napisano
Na razie koniec... mam nadzieję że tylko na razie i że wkrótcę dorobię sie swojej piszczałki.

Pozdrawiam
Noah
Napisano
Dzięki... w sumie ja też się nie spodziewałem. Robiąc zdjęcia dopiero wszystko ogarnąłem:) Jak na początek, choć już kilkuletni, aczkolwiek bez większych starań i planowanych akcji i bez wykrywacza to całkiem jestem zadowolony:)
Napisano
8total4 wg mnie Lebele wcześniejsze niż wrześniowe, ale może i masz rację... pozycja mało charakterystyczna dla działań drugowojennych, ale może jakaś niewielka potyczka miała tam miejsce
Napisano
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc06996.jpg
chyba 7,62x17 SR Browning

to raczej nie to, kal. 6,35 (?)- albo zbliżony, może pomiar nie dokładny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie