malgolka Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 A no witajcie, moja maszynk tj.wykrywacz ACE 150 sprawia mi problemy a mianowicie daje sygnał przy lekkim stuknięciu o jakieś patyki, otarcie o glebę, czy potrząśnięcie - i pytanie - czy ten typ tak ma czy trzeba z tym do serwisu. jak chcecie i możecie to pomóżcie.pozdrawiam.
f35jsf Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Czy przypadkiem kabel od cewki nie leży na niej?? Miałem kiedyś taką przygodę przy solarisie. Kiedy właziłem w krzaki to wykrywka ciągle jęczała, potem zorientowałem się, że dałem za dużo swobody" kablowi, który pobudzany przez krzaki, poruszał się po górze cewki powodując zakucenia.Poza tym to jak mocno przywalę w jakąś sosenkę to solaris odzywa się, więc to chyba nie jest usterka. Ale to są dosyć energiczne uderzenia:)))Pozdrawiam.
desmo_sm Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Ja na swoim ACE2509 jak ustawie max czułość to jak mocniej udeze to piknie glosniczek, i to jest sytuacja normalna zdejmij jedna kreske czulosci i bedzie git.A na maksymalnej chodz w terenie bez krzakow.
Anginsan Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Witam.Mój ACE 250 także nieraz tak się potrafi zachowac. Powody:1. Wilgoć. Po dłuzszym szukaniu cewka robi sie bardziej czuła (ja mam oslone na cewke i żadko się to u mnie zdaża)2. Zakłócenia spowodowane komórką lub liniami wysokiego napiecia. (pod liniami wykrywacz reaguje nawet na najmniejsze stukniecie)Zawsze jak zacznie mi wariować" to wyłączam na kilka sekund i wraca do normy. W czułości zawsze likwiduje dwie ostatnie kreski.Ogólnie mam już ten wykrywacz rok i jestem bardzo zadowolony chociaz do militarki zbyt płytko bierze.Pozdr.
fakker Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 A moj kanarerk wył bez najmniejszego powodu sam z siebie nawet na zdjeciu czułości do min .Serwis trzy razy ,teraz zwrot kasiorki albo new.
desmo_sm Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Ja też zauważyłem że to zależy od rodzaju gleby, na jednych jest mój bardziej podatny na wzbudzanie a na inncy ziemiach bardzo mało i wtedy podciągam mu czułość. Ale ogólnie jest wszystko ok.
krystian-szabla Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 mozliwe ze odlutowaly sie kable we wtyczce , mialem podobny numer , rozebralem przylutowalem na nowo i git
Początkujący Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Miałem ten sam problem, ciągle się wzbudzał o trawe,patyki itp. Osłona na sonde załatwiła sprawe, nawet na max czułości da się chodzić. Może w twoim przypadku też by pomogła.
dzieci3 Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Pamiętać również trzeba,żeby przewód łączący cewkę z elektroniką był dokręcony na maxa.Pzdr.
malgolka Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 witajcie ponownie i dzięki za zainteresowanie, a co do mojego kanarka to: cewka ma osłonę, kabel nie ma luzu, chodzę raczej po terenie niezakrzaczonym a i tak jak muśnie jakiś badyl czy trawę to piszczy, tak samo jak odkładam go na ziemię bo trza kopnąć to też cholera jasna zapiszczy,z czułością też kombinowałem i nie zauważyłem pozytywej zmiany, krew mnie zalewa jak co chwilę trzeba machać azad" bo nie wiem czy metal czy choroba, jeszcze sprawdze gniazdo,a jak nie to, to serwis chyba zostanie,a może macie jeszcze jakieś sugestie, a jeszcze dzisiaj na wyświetlaczu znikneła obwódka(zaznaczenie) wokół JEWELRY" Pozdrowienia z bieszczadów.
karpik Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Dużo nosisz elektroniki przy sobie?? Tel, cyfrówka itp.Mam x-70 i zaczynał szaleć przy solarce oddalonej o kilkanaście metrów(chodzisz sam?). Stawiam na cewkę- kabel.Pozdro.
Spiderski Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Ja także bym obstawiał na cewkę. Miałem podobny problem tylko mi niepomagał zjazd z czułości. Przesłałem do serwisu i wymieniono na nową cewkę i wszystko grało ok.pozdrArtur
desmo_sm Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 malgolka, zagadaj z kims kto taki ma podmien na chwilę cewkę i sprawdz jak bedzie poprawa to wymień cewkę
malgolka Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 witam.co do elektroniki to telefon owszem. ale przed wariactwem kanarka też go nosiłem i było ok. a co do podmiany cewki to niezły pomysł tym bardziej że mam taką możliwość(że też na to nie wpadłem)dzięki za sugestie, ciekawych odkryć i płytkich dołków życzę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.