Skocz do zawartości

Zloty pierscionek

ukalek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazlem ostatnio zloty pierscionek. Na pewno zloty, bo delikatnie nadpilowalem od srodka. Poza tym waga i masywnosc wydaje mi sie, ze sie zgadzaja. Pierscionek ten, pokryty jest ciemnym nalotem (patyna?). Jak go oczyscic, by odzyskal pierwotny kolor? Dzieki, pozdrawiam.

ps.
szukalem na forum, niestety nic nie znalazlem

• 9 months later...
Witam, ja takie rzeczy czyszcze pynem do czyszczenia bizuterii zestaw do czyszczenia bizuterii oraz metali szlachetnych i kolorowych" firmy WD w zestaie znajduje sie plyn +emulsja + chusteczka, emulsja w plynie(prawdopodobnie klasyczna pasta do czyszczenia)
koszt to jakies 20 zl a i starcza na bardzo dlugo, mozna czyscic rowniez wlasne wisiorki itd
pozdrawiam

próby może nie być jak był przerabiany,pozatym złoto w warunkach naturalnych nie zachodzi w reakcje z innymi metalami i innymi minerałami.Może jedynie się zakurzyć,oblepić rdzą jak by było przy stali np.w puszce metalowej itp.Wystarczy umyć w ciepłej wodzie z mydłem lub jak oklejone w rdzy to w kwasku cytrynowym,jak złoto to nic się nie stanie powinno się świecić jak złoto"
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie