Widd39 Napisano 11 Marzec 2008 Autor Napisano 11 Marzec 2008 Poszukuje dobrych rysunków i zdjęć nkmów wz.38 model B, C i D. Wiem, że B nie powstał, ale może dobry rysunek? C i D są w internecie ale zbyt małej rozdzielczości. Czy ktoś mi może pomóc?
Widd39 Napisano 11 Marzec 2008 Autor Napisano 11 Marzec 2008 Kurcze, przepraszam zamieściłem nie w tym dziale. Czy administrator byłby tak dobry aby przenieść? Dziękuje! :)
pnz59 Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Widd!Rysunków wersji B" nie ma wcale. Nie odnalazłem też pozostałych wersji. Były próby odtwarzania ich na podstawie zdjęć, ale.... Tez chciałbym takowe dostać gdyż mam komplet tekstu do historii polskich nkm 20 mm. Tylko zdjęć i rysunków brak.Cóż NIHIL NOVI SUB SOLE.P.Z.
Jendrass Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Czy ktoś się orientuje, zwłaszcza spośród poszukiwaczy, z jakiego materiału wykonane były łuski pocisków dla nkm FK-A wz 38 ? Mosiężne, miedziane ? malowane jakoś ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.