cross Napisano 10 Marzec 2008 Autor Napisano 10 Marzec 2008 Stoi sobie na wsi taka traktorowa przyczepa. Moją uwagę przykuła ze względu na dziwne koła( 4 takie jak na zdjeciu). Koła mają gumowe bandaże. To jakiś sprzęt wojskowy czy poprostu spychaczowe kółka? pozdrawiamcross
longwood Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 nie chce psuc humorow ale czy to aby nie od deta albo innego kolchozowego ustrojstwa...Jakby szwabskie bylo to na gumie powinno cos pisac
cross Napisano 10 Marzec 2008 Autor Napisano 10 Marzec 2008 Tez myślałem o sdkfz.7 ale trochę się różnią od nich.
MK Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Myślę już pół godziny i też w pierwszej chwili myślałem, że to SdKfz 7
MK Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Jednakże po drugiej fotce widać różnicę w grubości koła, na tym zdjęciu może lepiej. Na razie nie mam koncepcji. pozdro
jahooo Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Tego typu koła są dość często spotykane w sprzętach rolniczych. Maszyny młockarnie (te duże, na motor spalinowy S-320), do silników stacjonarnych też były montowane koła żeliwne przez pewien czas. Dużo przyczep amunicyjnych miało koła podobnego typu, moze się gdzieś uchowały
Trooper85 Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Chyba we wszystkich niemieckich półgąsiennicówkach z wyjątkiem Maultiera koła nośne były tłoczone, a te są odlewane. Nie pasuje mi to również do żadnego czołgu.Pozdrawiam.
Buszok Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Czy czasami nie jest to koło od Steyr RSO?Pozdrawiam.
cross Napisano 10 Marzec 2008 Autor Napisano 10 Marzec 2008 Nie nie RSO to to napewno nie jest. Gdyby nie kształt otworów to dał bym 100 % Maultier. Ale z tego co widze to bylo duzo wzorów kół do niego. pozdrawiamcross
Pytanie
cross
Stoi sobie na wsi taka traktorowa przyczepa. Moją uwagę przykuła ze względu na dziwne koła( 4 takie jak na zdjeciu). Koła mają gumowe bandaże. To jakiś sprzęt wojskowy czy poprostu spychaczowe kółka?
pozdrawiam
cross
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.