gram135 Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 Witam! Czy są jeszcze osoby które bawią się w wyławianie różności za pomocą magnesu neodymowego??? Ja na swój jeszcze czekam, i dlatego chciałbym abyście powrzucali jakieś foty tego co udało wam się zdobyć, albo linki do jakichś filmików na ten temat. Pozdrawiam!
to17071990 Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 W zimie nie każdemu chce sie babrać w wodzie.
karpik Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 Mój neodym. Mam jeszcze bąkojada:) Największy fancik jaki przyciągnął to lodówka:)Wybaczcie nie mogłem się powstrzymać:)
walker 1 Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Filmik z magnesem http://pl.youtube.com/watch?v=tNos9g1RHps&feature=related
bartek88 Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Kupiłem w tym roku magnes, ale jeszcze go nie sprawdzałem.Nie mam pomysłu gdzie by z nim jechać.Poczekam może się coś trafi:)
foni1969 Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 I ja kupiłem w tym roku magnes-60/70cm.Już go sprawdzałem.
foni1969 Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Przede wszystkim!!Magnes trzeba zabudować szczelnie i troche naoliwić.Bardzo szybko łapie go rdza,mimo,że jest miedziowany i niklowany.Bardzo kruchy,wiec troszkę cieńkiej gumy pod niego dałem jako amortyzator.Nic do klasero nie trafiłem.Ale jeśli chodzi o jego siłę to jest wręcz niesamowita.Bez zająknięcia studzienkę ściekową podnosi.Z mostu po godzinie miałem tyle złonu,że zarobkowo zacznę chadzać-HA!!!Wytachałem 3 wielkie łomy!!!I kupe innego gabarytu.Nic ciekawego ale było ciekawie.Fajna zabawa.Trzeba uważać na zawady.Musiałem jechać po łajbę,bo bez niej by został .Pozdrawiam.A dodam jeszcze jedno-jest naprawdę niebezpieczny z racji swojej siły przyciągania.Z 30-40 cm.już potrafi wyrwać się z dłoni do złomostwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.