huk 100 Napisano 6 Marzec 2008 Autor Napisano 6 Marzec 2008 Aż się łezka kreci w oku –stary mój to kupił na przełomie lat 70/80 ych sprawne do dzisiaj –szkoda że nie możecie usłyszeć jak trzeszczy hehhehe – w tamtych latach jak wyszedłem z nim na ulice to wszyscy zazdrościli heheheh –to był szpan radiem zUSSR Sokołem hehehe -pozdro
ja20 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Ja kiedyś zbierałem radia taraban i tym podobne modele.Teraz szkoda wyrzucić, a chce się pozbyć.Jak by ktoś chciał chętnie oddam.
Swiety82 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Mam bodajże Polskie PRELUDIUM", jutro załączę fotki, teraz restauruję skrzynię, bebechy zginęły gdzieś w piwnicy...
Swiety82 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 hando ubiegłeś mnie-i dobrze, bo moje radio jest bardzo podobne do twojego, skrzynia identyczna tylko w kolorze machoniu, a i także mam magiczne oko" na tablicy :)
hando_83 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 polecam stronkę http://oldradio.pl/ kopalnia wiedzy na temat wszelkiej maści radioodbiorników :) przyda sie na pewno w identyfikacji
huk 100 Napisano 7 Marzec 2008 Autor Napisano 7 Marzec 2008 to kolega przywiózł mi ze Szwajcarii -sprawne nawet ma UKF
huk 100 Napisano 8 Marzec 2008 Autor Napisano 8 Marzec 2008 było już na Odkrywcy znajda ze złomu po lewej stronie miał grawerowaną plakietkę z dedykacją - jako nagroda -pozdro
huk 100 Napisano 8 Marzec 2008 Autor Napisano 8 Marzec 2008 ja20 - dzieki śliczne za kontakt heheh -pozdro
martini Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Ja posiadam 2 stare radia lampowe Jedno to Pionier u2, a drugie jest to również polskie radio ZRK Arkona. Radia są sprawne nawet coś odbierają:) Na tym zdjęciu pionier u2
martini Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Zdjęcia przedstawiają mój sprzęt, były robione z myślą o unitra-klub (strona poświęcona polskim sprzętom)dlatego w rogu jest napis. U wujka znalazłem dzisiaj na strychu jeszcze jednego pioniera i głośnik w obudowie do podłączenia do radia (jedna osoba miała radio i były do niego podłączane takie głośniki żeby cała wieś mogła słuchać, tak mi sie wydaje). zdjęcie ośnika i drugiego pioniera dodam jutro.pozdro.
wojpo7 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Moja kolekcja powiekszyła sie o ok 20 % od momentu zrobienia tego zdjęcia - Musze zaznaczyc ze na ok 40 eksponatów tylko 4 nie są sprawne.pozostałe działają idealnie
martini Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 wojpo7 -super kolekcja. Chciałbym mieć taką ale niestety mieszkam w bloku i nie mam na to miejsca:/ A to zdjęcie tego głośnika. Ktoś może się orientuje z którego roku może być? pozdrawiam.
wojpo7 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Dzieki. u mnie powoli też zaczyna brakowac miejsca ponieważ nie mam tam tylko radyjek.twój głosniczek też bardzo ładny.
wojpo7 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Dzieki. u mnie powoli też zaczyna brakowac miejsca ponieważ nie mam tam tylko radyjek.twój głosniczek też bardzo ładny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.