Gość Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 słyszałem dziś że w gdańsku policja aresztowała jakies poszukiwacza co śmiga z wykrywaczem......policja zarekwirowała z jego domu jakieś plomby.monety i przekazała chyba muzeum archeologicznemu............sam mieszkam w gdańsku a wiem tylko tyle......może ktos wie więcej
Frozzer Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 paranoja, a jakie sa dowody na to, ze przedmioty, ktore posiadal w domu byly znalezione rpzy uzyciu wykrywaczA???to juz plomb i monet nie wolno posiadac?
Gość Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 tak zgadzam się że to paranoja fgdyz plomby i monety mogły byc pamiątkami rodzinnymi........taką obrałbym linię obrony...........prawdopodobnie ów kolekcjoner został złapany na gorącym uczynku........tylko nie wiem gdzie bo dopiero dziś idzie odwilz......
jacek1 Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 nie jestem w temacie niech ktoś wyjaśni na jakiej podstawie aresztowali tego gościa?
Cyrograf15 Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 No tak panowie. Trzeba się szybko wykastrować, bo z uwagi na posiadany sprzęt to nas za gwałt aresztują.Wojtek
Qaz Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 Jb42, czy możesz dowiedzieć się na ten temat czegoś więcej? Bo albo, (jeżeli to prawda) facet naruszył jakiś paragraf, albo sprawa jest wyssana z palca. Niemniej na pewno wszystkich interesuję szczegóły tej sprawy.PozdrawiamQaz
polsmol Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 wystarczy powiedzieć, ze na smietniku znalazł te monetki i plaby w plastikowej torbie. Jak znalazł w śmieciach to jest jego i na dodatek zupełnie legalnie :-)
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 no tak ale jak gościa zdupili na goracym bodajże to już inna bajerka.........wtedy zachodzi podejrzenie że przedmioty te pochodzą w gleby i zostały wyszabrowane:)))))
bartekl23 Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 niedobry złodziej, konspirator i przeciwnik narodu. Zagraża ludzkości, wręcz terrorysta...
Bil Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 ....dzwonilem do muzeum archeologicznego w Gdansku ale bylo juz zamkniete. Udalo mi sie porozmawiac z ochrona tego obiektu i uslyszalem, ze nic o takiej akcji nie slyszeli- albo klamali bo tak im kazali albo cala ta akcja to jeden wielki kit (raczej to drugie)PzdroBIL
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Bill nie trzeba było z woźnym, ale sprzątaczką. Te najlepiej są poinfprmowane.
Pioterek Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Witam!Mi również się wydaje, że ktoś tu troszeczkę fantazjuje. Jak niby policja mogłaby coś komuś coś zabrać jako dowód w sprawie i przekazać to do muzeum??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.