Skocz do zawartości

PIERWSZY UGOTOWANY

Gość jb42

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
słyszałem dziś że w gdańsku policja aresztowała jakies poszukiwacza co śmiga z wykrywaczem......policja zarekwirowała z jego domu jakieś plomby.monety i przekazała chyba muzeum archeologicznemu............

sam mieszkam w gdańsku a wiem tylko tyle......może ktos wie więcej
Napisano
paranoja, a jakie sa dowody na to, ze przedmioty, ktore posiadal w domu byly znalezione rpzy uzyciu wykrywaczA???

to juz plomb i monet nie wolno posiadac?
Napisano
tak zgadzam się że to paranoja fgdyz plomby i monety mogły byc pamiątkami rodzinnymi........taką obrałbym linię obrony...........

prawdopodobnie ów kolekcjoner został złapany na gorącym uczynku........tylko nie wiem gdzie bo dopiero dziś idzie odwilz......
Napisano
Jb42, czy możesz dowiedzieć się na ten temat czegoś więcej? Bo albo, (jeżeli to prawda) facet naruszył jakiś paragraf, albo sprawa jest wyssana z palca. Niemniej na pewno wszystkich interesuję szczegóły tej sprawy.

Pozdrawiam
Qaz
Napisano
wystarczy powiedzieć, ze na smietniku znalazł te monetki i plaby w plastikowej torbie. Jak znalazł w śmieciach to jest jego i na dodatek zupełnie legalnie :-)
Napisano
no tak ale jak gościa zdupili na goracym bodajże to już inna bajerka.........wtedy zachodzi podejrzenie że przedmioty te pochodzą w gleby i zostały wyszabrowane:)))))

Napisano
....dzwonilem do muzeum archeologicznego w Gdansku ale bylo juz zamkniete. Udalo mi sie porozmawiac z ochrona tego obiektu i uslyszalem, ze nic o takiej akcji nie slyszeli- albo klamali bo tak im kazali albo cala ta akcja to jeden wielki kit (raczej to drugie)
Pzdro
BIL
Napisano
Bill nie trzeba było z woźnym, ale sprzątaczką. Te najlepiej są poinfprmowane.
Napisano
Witam!
Mi również się wydaje, że ktoś tu troszeczkę fantazjuje. Jak niby policja mogłaby coś komuś coś zabrać jako dowód w sprawie i przekazać to do muzeum??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie