ukalek Napisano 27 Luty 2008 Autor Napisano 27 Luty 2008 Witam.Czy ktos spotkal sie z taka sytuacja, ze 2 solarisy nie mogly pracowac obok siebie? Ciagle wzajemne wzbudzanie sie, jesli byly w odleglosci do ok 15 metrow. Nie wiemy czy to wina naszych sprzetow, czy tak po prostu ma byc. Zmiana ustawien ani trybow nic nie dawala, tylko zwiekszenie odleglosci miedzy wykrywkami. Jest na to jakas rada? Pozdrawiam
beaviso Napisano 27 Luty 2008 Napisano 27 Luty 2008 Normalka. I to nie tylko w Solarisach. Takie już są prawa fizyki. Jedyną radą jest trzymanie się z dala od siebie - zaloty zostawić sobie na po-wykopkach ;-)Niektóre wykrywacze mają możliwość zmiany częstotliwości pracy o dziesiąte części kHz, co pozwala odstroić się" od siebie. Kto wie, może i w krajowych wykrywkach ujrzymy taką funkcję...?M.
nikt Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Witam ! Sprawa jak najbardziej normalna.Dwa detektory pracujące na tej samej częstotliwości zawsze będą w pewnej odległości od siebie pracować nieprawidłowo. Co do pytania Beaviso to w tej chwili Mrand ma w nowej wykrywce zmianę częstotliwości. A i w mojej nowej też już jest.pozdrawiam . RUTUS
ukalek Napisano 28 Luty 2008 Autor Napisano 28 Luty 2008 Dzieki. Ja na poczatku myslalem, ze juz po wykrywce ;).
beaviso Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 nikt >> A i w mojej nowej też już jest.Tak myślałem ;-))) Dlatego tak trochę prowokacyjnie napisałem swoje życzenie o zmianie częst. w krajowych sprzętach :-) Fajnie.Pozdrawiam,M.
Ciapek Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Witam!nikt - kiedy światło dzienne ujży nowy sprzęt.Pozdrawiam i doczekać się nie mogę.
Igor Grożny Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Ja też. Mało jajka nie zniosę od tego czekania. Pozdr
nikt Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Witam ! Początek kwietnia. Na razie ten termin jest realny. Myślę ,że jeśli się przeciągnie to nie wiele. pozdrawiam .
terenowiec69 Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Jak sie będzie nazywać nowy solaris ..........???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.