Skocz do zawartości

Pierwszy Piknik Militarny - Żory

Rekomendowane odpowiedzi

Organizatorzy I Żorskiego Pikniku Militarnego składają podziękowania wszystkim przybyłym uczestnikom GRH i posiadaczom sprzętu mniejszego i większego , którzy nie ba- -cząc na warunki pogodowe wstawili się na żorskim rynku.Specjalne podziękowania dla Romana Goika z Pragą i Rafała Biera z Bielskiego Stowarzyszenia Miłośników Militarii,Radkowi z Żorskiej Grupy Operacyjnej, Gabrysi Becli , Zbyszkowi Tomeckiemu ,Żorskiej Grupie Operacyjnej,SHRŚC Grupa Grossdeutschland,Festung Breslau,Pro Fortalicjum o/Rybnik,101-sza/4PSP z Cieszyna,Pavel i ekipa z Czech,Wackowi/Mackowi i Grupie Śląsk za przyjazd Skotami,Szafie z Bytomia w Willy'sie,Olo z Bejingiem z BSMM,Willard,Krzych i Grupie Afgan z UAZEM,Tomkowi i Chłopakom z Łazisk z ich Gazem,Jackowi z Jaszczurką,niezmordowanemu Muzykowi Marynarzowi z Wisły panu Rysiowi,Komendzie Hufca Żory , super foto K.Kadis mam nadzieję ,że nikogo nie pomineliśmy a jak tak to bardzo przepraszamy.Pragniemy podziękowac Włodarzom Miasta Żory,podziękowania dla; Pana Prezydenta Miasta Żory Waldemara Sochy ,Komendzie Policji w Żorach wydział ruchu drogowego ,dla wspaniałej Hani.Jeszcze raz dziekujemy wszystkim przybyłym mamy nadzieję , że spotkamy się w przyszłym roku. Monika i Andrzej Marek. DRK/WH/BDM

r

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Pogodę dało się jakoś znieść...
Ale szwajcarskich i szwedzko-szwajcarskich ochotników Wehrmachtu już gorzej...
Niestety spora ilość ekokonstruktorów" nie pofatygowała się nawet do przeszycia swoich szwajcarów...o przefarbowaniu już nie mówię nawet.
Pomijam także fakt, że typowy rekonstruktor wojsk niemieckich nie powinien mieć na sobie 90% ekwipunku będącego mieszanką nieprzerobionych w żaden sposób elementów wyposażenia polskiego, czeskiego czy wprost z magazynów DDR.... ale na litość boską - klamra SS do szwajcarskiego munduru obszytego na WH GD to już parodia.

Witam!
Kol.schutze W." co za narzekanie, liczy się udany festyn i to że było bardzo ciekawie :0)
Te drobne mankamenty" to sprawa marginalna zapewne w przyszłości zostanie wyeliminowana,Kolego więcej optymizmu:0)
Raz jeszcze, śmiało mogę napisać KAMRATY Z ŻOR TAK TRZYMAĆ !

Do kolegi schutze W ktory krzywi sie na umundurowanie nie do konca zgodne z historia mam jedno pytanie... Jak znosi takie klamstwo jak M-72, Urale, Dniepry udajace na rekonstrukcjach niemieckie motocykle? Toz to dopiero obcaich i fopa...Albo bron z tworzywa ABS? Przeciez najwazniejsze w tym wszystkim jest to aby dobrze sie bawic...

Mam jedynie nadzieję że trawa była wystarczająco zielona :D
Zawsze znajdzie się ktoś który szuka dziury w całym lecz nie pomysli nad tym że szkoda na to życia :D
Cieszmy się nim !!!!
pozdrawiam Kurt

witam
Zkleciłem mały filmik z potyczki w ocznej uliczce". Miałem dość ubogi materiał ale myśle że spodoba się wam:) pozdrowionka dla chłopaków ze 101 może spotkamy się w Szymocicach

pozdrówki dla wszystkich obecnych tego dnia na Żorskim rynku
Lang

filmik fakt faktem był czystym spontanem i nie ukrywam że na kolejnym pikniku może wyjść coś o wiele lepszego.
Nawiązując do grup uczastniczących to dwóch panów z pięciu po stronie aliantów pochodzi z grupy BunkereXplorers Zabrze :D
pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie