Skocz do zawartości

Panowie mamy sprawnego TKSA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niemal w samo południe 5 stycznia koło Siennicy w Ptakach miało miejsce niezwykłe wydarzenie. Otóż w mroźny sobotni dzień swoją premierę miała zrekonstruowana przez Zbigniewa Nowosielskiego tankietka TKS z 1939r... frag. artykułu Moniki Rozalskiej z gazety Dźwon.
Niestety przegapiłem te pokazy, aczkolwiek to zaledwie przed smak tego co ma sie wydarzyc gazeta informuje iż w roku 2008 ma być więcej pokazów. Dodam, że TKS jest w 100% sprawny jest to jedyny sprawny egzemplarz na świecie.
Chciał bym zainteresować tym faktem Redakcję programu Było nie mineło. Prosił bym o num tel lub e-mail do redakcji lub prowadzącego Pana Adama Sikorskiego.
Napisano
Zaręczam, że nie jest to jedyny sprawny egzemplarz w Polsce (na świecie też nie). Cóż młody jesteś. Pozdr.
http://www.bunkierkonewka.eu/foto/inne/tankietka2.jpg
Napisano
Otóż w mroźny sobotni dzień" - to akurat jest prawda

swoją premierę" - nie prawda premiera była wcześniej
miała zrekonstruowana przez Zbigniewa Nowosielskiego tankietka TKS z 1939r..."- to już nie do końca jest prawda - mowa jest o TKSie z MWP i wcale nie rekonstruował go Pan Zbigniew Nowosielski tylko uruchamiał.

Niestety przegapiłem te pokaz"- nie przegapiłeś tylko zapewne nie byłeś zaproszony ponieważ pokaz był zamknięty

aczkolwiek to zaledwie przed smak tego co ma sie wydarzyc gazeta informuje iż w roku 2008 ma być więcej pokazów" - to jest zapewne prawda jak się uda dokończyć prace
. Dodam, że TKS jest w 100% sprawny" - to już nie jest prawda bo dopiero będzie jak zostanie zakończony przez Pana Nowiosielskiego remont napędu jak dotąd był założóny zastępczy
jest to jedyny sprawny egzemplarz na świecie."- to już jest bzdura

Niestety znowy stek niedomówień i tak napradę tylko niepotrzebne zamieszanie

Precyzyjny artykuł w najnowszym Automobiliście polecam

pzdr PATRON - FWP
Napisano
widzę że kolega odkrył Amerykę w konserwach:)
dobrze ze zrobiono choć tyle
a jeszcze kawał drogi przed nimi

Bardzo mnie ciekawi czy uda ci sie zainteresować tym tematem redaktora Sikorskiego
048 81 5324291 numer podawany na końcu programu
Napisano
Mam pytanie do siedzących w temacie, bo trochę zaintrygowała mnie informacja, że nie jest to jedyny sprawny egzemplarz zarówno w Polsce [to wiadomo], ale i na świecie.
Właśnie ten świat" mnie zainteresował, bo jak do tej pory to widziałem jedynie zdjęcia wraków TK-S'ów, a to gdzieś z Norwegii, a to gdzieś z Anglii czy Francji, o Kubince, czy Belgradzie [TK-F?] nie wspominając. Ale żeby gdzieś mieli poza naszymi granicami sprawnego - to nie słyszałem.
Napisano
To jednak trochę inna bajka, zresztą podobno nawet dwa wyremontowane ciągniki mieli, ale czy na chodzie? Chyba jednak nie, a poza tym to już je chyba gdzieś obchneli", bo muzeum podobno padło? Była chyba nawet na tym forum dyskusja, aby zrobić narodową ściepę" i jednego kupić, ale jakoś ucichło - szkoda bo były praktycznie kompletne, tyle że po niemieckich przeróbkach, ale to mały pikuś. Teraz podobno jeden jest w Stanach? Nie wiem, bo już dawno nie śledzę w internecie tego typu handlów. No i ja pytałem o TK-S'a, a nie o C2P.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie