SYLSTER Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 ten z foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 potwierdzi ktoś ?może kol. SZZ :)?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Witam,zgadza się, sygnatura na rewersie jest owalna.Czy na awersie jest tarcza dwudzielna z herbem Polski i Saksonii, a nad nią napis Poczta Polska?PozdrawiamSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 25 Luty 2008 Autor Share Napisano 25 Luty 2008 8total4 dzieki,mysle ,ze to bedzie to.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 napisz czemu tak sądzisz.będzie łatwiej obu stronom :)napisz okolice znalezienia (region), powiazania z bitwami itp.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 Hej dodałem nastepny wątek i guziczek blizniaczo podobny,nawet od tego samego ojca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Jeżeli pytasz o mojego guziora to był przez przypadek już zidentyfikowany tu:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=545417#547016Jest niestety wytarty - dokoła napis Poczta Polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 26 Luty 2008 Autor Share Napisano 26 Luty 2008 Okolice Piaseczna tego pod Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 ten z foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 sygnowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 wg. mnie Księstwo Warszawskie, urzędnik pocztowy bądź goniec..czy dobrze myślę?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Witam,zgadzam się, że jest to guzik pocztowy, ale sądzę, że późniejszy, z okresu Królestwa Polskiego. Wskazuje na to moim zdaniem okrągła sygnatura Samuela Muncheimera. Guziki wojskowe tego producenta z okresu Księstwa Warszawskiego sygnowane są sygnaturą owalną o uboższej symbolice.PozdrawiamSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
SYLSTER
ten z foto
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.